MyIslamicShop.com Lebih 300 Produk Islamik Untuk Anda!

Myislamicshop

myislamicshop

Pada masa kini,produk-produk islamik semakin mendapat sambutan dari semasa ke semasa.Produk seperti Al-Quran digital,produk perubatan islam,buku islamik,produk makanan halal dan banyak lagi merupakan antara produk-produk yang sangat laris di jual.

Namun masalah yang sering berlaku ialah produk-produk ini kadangkala masih sukar diperolehi di kawasan-kawasan yang berhampiran kediaman anda dan masalah kehabisan stok produk juga turut menjadi salah satu masalah untuk memiliki produk-produk islamik tersebut.

Dengan adanya kedai online seperti MyIslamicShop,kini anda lebih mudah membeli-belah produk islamik tanpa perlu bersusah payah dan membuang masa anda! Semuanya boleh dilakukan di hujung jari anda dengan adanya kedai online MyIslamicShop.com. Apa yang anda perlu lakukan ialah layari kedai online myislamicshop dan lakukan pembayaran secara online kemudian pihak MyIslamicShop akan menghantar produk-produk islamik tersebut terus ke rumah anda!

Kini,lebih 300 produk islamik telah disediakan di dalam kedai online MyIslamikShop dan dijangka,ianya akan bertambah dari semasa ke semasa.Anda tidak perlu takut kerana MyIslamicShop didaftarkan di bawah Team Mukmin Global Sdn. Bhd.

Cara-cara Membeli Produk Islamik Di MyIslamicShop

Senarai Harga Produk MyIslamicShop

http://myislamicshop.com/index.php?page=content&id=senarai_harga_produk_mengikut_kategori

 

Sila layari myislamicshop.com untuk melihat produk-produk islamik yang telah disediakan.

Myislamicshop

Tips Menjana Pendapatan 4 angka Melalui Facebook Menggunakan Viral Samurai X!

Salam sejahtera dan salam ceria,

Pada masa kini,facebook telah menjadi medium pemasaran yang sangat popular.

Mahukah anda jika saya kongsikan cara bagaimana nak menjana pendapatan pula?

Jika anda betul-betul nak menjana pendapatan menerusi internet dan facebook marketing, saya pasti artikel kali ini sangat bermanfaat untuk anda..

Pertama- Buat Duit Dengan Menjual Produk:
Jika anda sudah mempunyai perniagaan/produk yang ingin di jual,facebook adalah salah satu tempat yang wajib anda gunakan sebagai medium pengiklanan. Anda boleh jual tudung, baju, alat kecantikkan,minuman diet, teddy bear, ebook, al-guran digital dan sebagainya.Pelbagai cara sebenarnya yang boleh dilakukan untuk menjana pendapatan.

Kedua- Buat Duit Sebagai Agen.

Tak semua dari kita yang memiliki modal untuk memulakan perniagaan.Rungutan yang seringkali didengar ialah, “saya tiada modal” ,”saya tiada produk nak jual” dan sebagainya.

Tahukah sahabat, kalau kita tiada modal atau produk, kita masih lagi boleh buat duit. Caranya ialah mendaftar sebagai agen
dan memasarkan produk. Ada yang free dan ada yang dikenakan sedikit yuran pendaftaran.

Kemudian, kita promosikan produk tersebut dan jana komisyen dari setiap jualan. Komisyen pula anda yang sekitar 10% hingga 50%.. Affiliate adalah contoh terbaik buat duit tanpa modal kerana ianya boleh dimulakan percuma sahaja… 🙂


Ketiga- Buat Duit Dengan Applikasi.

Satu cabang baru yang masih belum diterokai sepenuhnya dan mempunyai potensi pendapatan yang cukup lumayan. Bagi mereka yang mahir membangunkan applikasi di facebook, ia mampu memberi pulangan yang cukup lumayan.

Sekiranya sahabat tahu cara nak bangunkan sesebuah applikasi, anda boleh menjana pendapatan melalui pengiklanan, perkhidmatan membangunkan applikasi dan banyak lagi sebenarnya..

Tahukah anda, mereka yang mempunyai pengetahuan dalam membangunkan applikasi mampu menjana RM 3,500 sebulan?? (saya dah bocorkan rahsia mereka untuk anda) heheh..

“Tapi bagaimana nak bangunkan applikasi, susah ke?”

Susah kalau tak tahu.. Tapi kalau tahu, mudah je..:) Viral Samurai X sangat sesuai untuk anda kerana ianya amat lengkap
untuk membantu anda belajar cara membangunkan applikasi..

===============
http://bit.ly/QFq3YX

===============

Bukan itu sahaja, tapi yang paling menarik sekali tentang Viral Samurai X ni, ianya adalah satu teknik rahsia bagaimana untuk membantu anda mendapatkan bilangan fan dan like yang banyak dan ekstreme dalam masa yang cukup singkat!

Untuk mendapatkan 10K hingga 100K fan adalah sangat mudah dengan menggunakan teknik rahsia ini! Malah ada yang menjangkau jutaan fans! Fuhh supaa pawaa.. .:)

 

===============
http://bit.ly/QFq3YX

===============
Jika anda serius untuk mendapatkan kebanjiran fan dan like yang banyak dalam masa yang singkat secara drastic, saya amat
syorkan anda mendapatkannya sekarang..

Malah diajar juga banyak teknik nak menjana pendapatan melalui pembangunan applikasi ini..

Saya amat rekomenkan anda untuk mendapatkannya dan ada akan tahu nanti bagaimana rahsianya menjana pendapatan RM 2,500 – RM 3,500 sebulan.. 🙂

 

Info lanjut layari :

http://bit.ly/QFq3YX

Dapatkan Lebih 50+ Sumber & Bahan Grafik Dari Lubuk Design

Assalamualaikum kepada semua pengunjung blog Cekap Komputer,

Adakah anda seorang designer?ataupun teringin menjadi seorang designer yang hebat dan mantap?

Jika YA!,saya rasa anda tidak harus lepaskan peluang untuk mendapatkan Lubuk Design yang disediakan oleh saudara Khairul Zarizi A.k.a Yoji ini.

Bro Yoji telah menyediakan lebih 50+ sumber dan bahan grafik yang dapat memukau pelanggan anda serta merta. Antara sumber yang bakal memudahkan kehidupan anda sebagai pereka grafik hari ini adalah seperti:

  • Sumber dan bahan design kad bisnes (RM197).
  • Sumber dan bahan design kad kahwin (RM197).
  • Sumber dan bahan design flyers (RM197).
  • Sumber dan bahan design background (RM197).
  • Sumber dan bahan design vector (RM197).
  • Sumber dan bahan design minisite (RM197).
  • Sumber dan bahan design stock photo (RM197).
  • Kesemua format fail ini boleh diubahsuai mengikut keperluan anda sebagai grafik designer (Adobe Photoshop, Illustrator dan sebagainya).
Jika diikutkan harga untuk kesemua bahan-bahan design ini berharga lebih RM1379,namun bro Yoji ada harga istimewa dan terhad untuk mereka yang betul-betul berminat dengan produk ini.

Jika anda ingin mengetahui berapa harga yang bro Yoji tawarkan,klik link http://goo.gl/JK4vA

Ataupun klik banner di bawah ini :

Mengapa DROPSHIP Mula Menguasai Trend Perniagaan Internet Pada Masa Kini?

Dropship

dropship

 

Tahukah anda mengapakah perniagaan dropship mula menguasai trend perniagaan online pada masa ini?

Mengapakah semakin ramai usahawan yang menceburi perniagaan dropship? Adakah ini cuma trend sahaja dan tidak akan bertahan lama?

Dropship adalah perniagaan online yang digunakan secara meluas oleh penjual produk fizikal. Dropship adalah method order online di kedai online dan produk yang terjual dihantar terus ke alamat pembeli. Pembeli tak perlu susah payah datang ke kedai dan dapat jimat duit minyak, penjual pula tak perlu sewa kedai, bayar lesen Majlis Perbandaran dan melayani bermaca-macam karenah birokrasi untuk berniaga.

Perniagaan dropship boleh dikatakan sebagai perniagaan yang hanya bermodalkan gambar sebagai sample. Anda tak perlu menyimpan stok untuk menjual dan ini menjimatkan kos inventori anda. Untuk orang yang biasa berniaga, mereka tahu, stok sangat penting dan mereka banyak keluarkan modal untuk membeli stok. Tetapi bagi perniagaan dropship, stok disimpan oleh kilang atau pembekal. Jika sebelum ini kos RM20,000 diperlukan untuk membeli stok pakaian jika nak berniaga, sekarang dah tak perlu lagi sebab hanya gambar sahaja yang diperlukan kerana kita menjual di pasaran online (internet).

Jika dulu, kos perniagaan paling murah pun boleh mencecah RM5000, sekarang, dengan method perniagaan dropship ini kos perniagaan jadi tak sampai RM500 pun! Sangat jimat dan hampir tiada risiko!

Salah satu program DropShip yang anda boleh cuba ialah DropShip Muslim Niaga.

Muslim Niaga telah mempermudahkan anda dengan sistem mereka yang telah teruji memang mantap, ‘reliable’ dan mereka mempunyai pasukan yang hebat bekerja untuk anda! Anda boleh terus memulakan perniagaan anda dengan senang hati dan tak perlu pening-pening nak buat sistem dropship dan cari produk untuk dijual. Semuanya dilakukan oleh pasukan Muslim Niaga! Kredibiliti mereka telah terbukti dan pasukan mereka terdiri dari mereka yang berkelayakan dan sangat berpengalaman.

Sistem dah sedia untuk anda, produk dah sedia, proses pembungkusan dan penghantaran produk pun mereka yang uruskan semuanya untuk anda. Apa yang anda perlu lakukan kini ialah mendaftar segera dengan mereka dan mulakan promosi jualan anda terus kepada bakal pelanggan anda! Jangan lupa, sekiranya anda mengalami sebarang masalah, mereka sentiasa bersedia 24 jam untuk membantu anda!

Info Lanjut Mengenai DropShip Muslim Niaga,

http://goo.gl/HLbRZ

Dropship

Perlukah Menambah Peminat (Fans) di Facebook?

Facebook

facebook

Facebook semakin menjadi kegilaan dan minat orang kita masa kini, seolah-olah ia menjadi sebahagian daripada hidup kami. Ada yang merasakan tidak sempurna hidup seharian mereka jika tidak dapat melayari Facebook walau sekali sehari.

Dengan fenomena yang semakin hangat ini, kita sebagai usahawan sudah tentu mahu memanfaatkan Facebook sebagai medium pemasaran kita. Di Facebook, cara terbaik membina nama dan perniagaan, adalah dengan membina Fanpage sendiri. Tiada kos diperlukan untuk membuat sendiri. Ia boleh dihasilkan dalam beberapa minit sahaja.

Cuma persoalannya, bagaimana memastikan Fanpage kita dalam menarik seramai mungkin peminat? Jumlah peminat boleh dinilai berdasarkan jumlah orang yang LIKE Fanpage kita. Secara automatik, mereka akan sentiasa diberi notifikasi dengan mesej-mesej yang kita kemaskini setiap hari.

Pentingnya teknik ini, bagi memudahkan kita mempromosi produk mahupun membina kredibiliti dalam sesuatu bidang. Saya cuba gariskan di sini 3 cara membina kredibiliti dan membina keuntungan pasif sepanjang masa dengan cara kemaskini mesej yang betul di Fanpage.

Cara #1 : Sentiasa kemaskini mesej dengan informasi baru berkenaan dengan produk dan perkhidmatan. Cukuplah dengan 2-3 ayat asalkan ia memberikan kesedaran dan maklumat berguna kepada para peminat anda. Dengan cara ini, anda akan dilihat sebagai pakar walaupun anda bukannya kelulusan PhD. Mereka tidak mahu anda terlalu sempurna, tetapi cukuplah dengan memberikan maklumat berharga kepada mereka. Mereka akan terus menghargai dan mengikuti perkembangan anda.

Cara #2 : Selalu menawarkan kupon dan diskaun dari semasa ke semasa dalam tempoh masa yang terhad. Dengan cara ini, mereka akan sentiasa ternanti-nanti kupon dan diskaun yang anda bakal tawarkan dan sekaligus menggalakkan mereka menggunakan produk dan perkhidmatan anda. Ia memang berkesan dari dulu sampai sekarang.

Cara #3 : Cuba kerapkan berinteraksi dengan para peminat anda, supaya mereka suka bersosial dengan anda. Jangan jadikan fanpage anda seperti robot atau perniagaan yang tidak mesra dengan bakal pelanggan anda. Selalu memberikan komen dan respon terhadap pertanyaan mereka adalah cara terbaik meraih populariti dalam sesuatu niche.

Namun, hakikatnya, 3 cara terbaik yang saya sarankan di atas, tidak akan berjaya jika anda sendiri tidak dapat menambah jumlah LIKE di Fanpage anda. Semakin banyak para peminat Fanpage anda, semakin cepat perniagaan anda akan berkembang sehingga ke tahap yang anda sendiri akan terkejut.

Walaupun keuntungan bukanlah matlamat utama, namun apa yang penting keuntungan akan datang dengan sendirinya jika anda mengamalkan 3 cara di atas dan anda sendiri serius dalam menambah jumlah peminat dan LIKE anda.

Untuk mengetahui cara-cara menambah jumlah LIKE dan peminat di Fanpage anda, saya cadangkan anda dapatkan panduan sebenar di http://goo.gl/qnPJT . Ini kerana panduan ini mendedahkan pengalaman sebenar penulis bagaimana beliau memperolehi 60,000 LIKE di Fanpage beliau hanya dalam masa 2 MINGGU sahaja dengan menggunakan teknik-teknik yang telah terbukti berkesan. Sekali lagi, boleh dapatkan di http://goo.gl/qnPJT .

Layari,

http://goo.gl/qnPJT

Facebook

Perisian Membina Web Jualan MiniSiteMudah Mudah, Cepat dan berkesan!

Minisite

Minisite

Salam Sejahtera pembaca CK,

Ramai yang bertanya, mana nak cari sistem yang boleh menguruskan web jualan yang mudah?

Di internet sekarang pelabagai sistem yang kita boleh jumpa, tetapi tak menepati kehendak kebanyakkan pengguna atau Internet Markerter di Malaysia.

Ada sistem yang bagus, tetapi terlebih canggih, takut pelanggan tak pandai nak beli atau buat tempahan pulak.

Maka, cari punya cari saya terjumpa satu sistem yang MUDAH!

 

Nama sistem pun kena dengan kehendak kebanyakkan penguna, nak tau apa nama sistem tu? Minisite Mudah.

Saya dah review, test demo, nampaknya inilah sistem Web Jualan yang Mudah, Cepat dan berkesan!

Klik-klik, isi borang je, siap dah Minisite atau Web Jualan kita. Canggih, Mudah, serius wa cakap lu…

Inilah sistem yang dicari-cari selama ni, akhirnya menjadi kenyataan!

 

Patutlah selama ni tak jumpa, sebab sistem ni baru diterbitkan pada tahun 2012 ni, tak dilancarkan secara rasmi lagi pun… tetapi dah ramai pengguna menggunakan Sistem Minisite Mudah ni.

Untuk maklumat lanjut, sahabat boleh kunjungi web berkenaan disini:

http://goo.gl/RcIOF

 

Walaupun masih baru, tak sampai setahun jagungpun lagi sistem ni, tapi ramai yang dah guna, dah rasmikan pun web jualan masing-masing.

So far, nampak respon/testimoni pengguna-pengguna, pelanggan semuanya positif. Otai-otai IM di Malaysia pun dah ramai gunakan rupanya, diam-diam je diorang ni..

Buat duit riban-riban, tak pening kepala nak fikir koding2, design minisite, guna Minisite Mudah ni utk mudahkan uruskan web jualan, tempahan dan pengurusan pelanggan mereka.

 

Tak ramai lagi yang kongsikan rahsia ni, cari kat forum pun tak banyak lagi yang dok promote Minisite Mudah ni.. diorang nak rahsiakan ke benda baik macam ni? Ntah ler…

So saya kongsikan pada sahabat rahsia yang masih lagi rahsia, orang belum kecoh-kecoh lagi lagi pasal minisite mudah ni, sebelum tokey dia naikkan harga, baik korang dapatkan sekarang…

Tunggu apa lagi?  klik sini –>

http://goo.gl/RcIOF

 

Semoga Bermanfaat…

Minisite

Panduan Membina Laman Web Menggunakan Joomla 2.5

Joomla 2.5

joomla 2.5

Apa khabar pembaca blog Cekap Komputer? Pada artikel saya kali ini saya ingin berkongsi kepada anda sebuah ebook yang sangat berguna bagi mereka yang ingin mempelajari cara membina laman web.Melalui ebook ini,anda akan diajar cara membina laman web menggunakan perisian Joomla 2.5.

 

Apa itu perisian Joomla?

Joomla merupakan sebuah perisian yang dibangunkan oleh Open Source Matters(OSM).Perisian Joomla dibangunkan menggunakan bahasa pengaturcaraan PHP dan menggunakan pangkalan data MySQL.

 

Ebook ini saya namakan sebagai ebook Pakar Joomla 2.5,ebook ini ditulis oleh saya sendiri.Anda akan diajar cara membina laman web langkah demi langkah dan apa yang pasti,ebook ini sangat-sangat sesuai untuk mereka yang belum pernah mempelajari cara membina laman web namun berminat untuk mempelajarinya.

Apa yang terdapat di dalam ebook ini?

Ebook Panduan Lengkap Pakar Joomla 2.5 ini 5 modul utama dan 1 koleksi extension Joomla.

Iaitu…

Modul 1 # Pengenalan Kepada Joomla
====================================
Di dalam modul ini,anda akan diberikan keterangan secukupnya mengenai perisian Joomla ini.Modul ini membincangkan apa itu Joomla,mengapa anda harus memilih Joomla,versi-versi Joomla,kitaran release dan support Joomla,bagaimana
cms Joomla berfungsi.Modul ini setebal 21 m/s.

 

Modul 2 # Pemasangan CMS Joomla 2.5
====================================
Modul 2 pula membincangkan berkenaan persediaan sebelum pemasangan Joomla,pemasangan Joomla secara Offline,
pemasangan Joomla secara Online menggunakan Fantastico & Softaculous.Modul ini setebal 48 m/s.
Modul 3 # Pengurusan Pentadbiran Joomla 2.5
===========================================
Modul 3 ini merupakan modul terpenting untuk produk pakar joomla 2.5.Ini kerana di dalam modul ini,anda
akan mempelajari cara untuk mentadbir laman web Joomla 2.5 anda.Saya telah menerangkan satu per satu,
setiap ruangan dan fungsi yang terdapat pada Joomla 2.5 ini.

Antara tutorial yang diajar di dalam modul ini ialah Mengurus Komponen,Modul & Plugin Joomla,pengurusan Extensions,pengurusan Content,Mengurus ruangan menu,pengurusan pengguna dan banyak lagi.Modul ini setebal 91 m/s.
Modul 4 # Tips & Tutorial Tambahan Joomla 2.5
=======================================
Modul 4 pula memberikan anda tips dan tutorial tambahan mengenai Joomla 2.5.Dengan adanya tips tambahan ini,anda akan dapat mengurus dan mencantikkan lagi laman web Joomla anda.

Antara tips yang terdapat pada modul 4 ini ialah Senarai laman web penyedia extension Joomla,Senarai forum perbincangan mengenai Joomla,penyedia template Joomla,Mengubah favicondan banyak lagi…
Modul ini setebal 39 m/s
Modul bonus # Modul Bonus – Joomla 2.5
=============================
Di dalam modul bonus ini pula,Saya akan terangkan kepada anda ciri-ciritambahan terbaru pada Joomla 2.5 ini.
anda akan mengetahui apa yang terbaru pada Joomla 2.5 ini berbanding dengan versi Joomla yang lain.

Antara yang terdapat di dalam modul ini,Joomla Update Notification,Database Version Fix Button,Flexible Newsfeed Order,User Notes,Menu Item Note,Fungsi “CAPTCHA” dan banyak lagi…
Modul ini setebal 21 m/s
Koleksi Extension Joomla 2.5
=====================
Selain modul-modul tersebut,saya juga telah menyediakan koleksi extension termasuk template Joomla 2.5 kepada
anda.Dengan adanya koleksi ini,memudahkan lagi pembelajaran anda berkenaan Joomla 2.5.
Saiz koleksi ini ialah 35.4MB
Bagaimana? Menarik bukan?
Saya telah memastikan anda mendapatkan apa yang terbaik di dalam produk pakar joomla 2.5 ini.Namun ebook ini bukanlah percuma,ini kerana saya telah menggunakan masa dan tenaga saya untuk memastikan ilmu yang terdapat pada ebook ini mudah dipelajari dan berguna untuk mereka yang betul-betul berminat untuk memilikinya.

Jika anda berminat lebih lanjut mengenai ebook ini,sila layari :
http://pakarjoomla.com
 

 

 

Joomla 2.5