10 Perisian Windows WAJIB Untuk Komputer Anda (Bahagian 1)

10 Perisian

 

Disaat komputer Windows anda baru selesai di”format”,tentu sekali hanya terdapat beberapa perisian sedia ada yang terdapat di dalam komputer tersebut.Jika anda seorang yang baru sahaja memiliki sebuah komputer,anda mungkin sedikit bingung apa perisian yang utama anda perlu pasang di dalam komputer anda.

Baiklah kali ini,penulis akan senaraikan 10 perisian utama yang wajib ada pada komputer anda,dan pada masa akan datang lagi,penulis akan senaraikan lagi beberapa perisian yang terbaik untuk komputer anda.

1. Ccleaner

3049__ccleaner1

 

Perisian ini membantu membuang “sampah sarap” yang ada di dalam komputer anda.Perisian ini merupakan perisian yang sangat digemari oleh pengguna Windows terutamanya.

Untuk Muat Turun :
URL : http://filehippo.com/download_ccleaner/

2. VLC Media Player
vlc_media_player_portable-62543-2

Jika anda ingin menonton video ataupun audio di dalam komputer anda,penulis syorkan anda menggunakan perisian VLC ini.Perisian ini juga merupakan perisian yang “ringan” dan mampu menyokong pelbagai format video.

Untuk Muat Turun,
URL : http://filehippo.com/download_vlc_32/

3. Google Chrome
google-chrome-09-688x535

Komputer Windows yang baru sahaja di”format”,hanya dibekalkan dengan perisian Internet Explorer untuk melayari internet.Jika anda kurang berminat dengan pelayar web “ie” ini usah risau! Anda boleh memasang Google Chrome ini di dalam komputer anda.

Untuk Muat Turun,

URL : http://filehippo.com/download_google_chrome/

4. Firefox

firefox-home-tab-concept

Firefox juga merupakan pelayar web yang paling popular selain daripada Google Chrome,anda boleh memasang kedua-dua perisian ini di dalam komputer anda dan rasai sendiri perbezaannya 😀

Untuk Muat Turun,

URL : http://filehippo.com/download_firefox/

5. 7zip
7zip2

Pernahkah anda cuba membuka fail berformat .zip tetapi ada masalah? Mungkin sahaja anda belum memasang perisian untuk unzip  fail format tersebut.Apa yang anda boleh lakukan ialah,anda boleh install perisian 7zip (percuma) ini.

Untuk Muat Turun,
URL : http://filehippo.com/download_7zip/

 

6. Microsoft Security Essentials

mseupgradeJika anda bertanya kepada penulis mengapa penulis memilih Microsoft Security Essentials ini padahal lebih banyak lagi perisian-perisian antivirus yang hebat di luar sana,jawapan penulis adalah mudah,kerana Microsoft Security Essentials merupakan perisian antivirus PERCUMA yang anda boleh muat turun ke dalam komputer anda.

Bagi penulis juga,Microsoft Security Essentials juga mempunyai kelebihannya tersendiri berbanding dengan antivirus-antiivirus yang lain.

Jika anda mempunyai sedikit wang,anda boleh memilih antivirus yang popular seperti Avast,Avira,Kaspersky dan banyak lagi.

Untuk Muat Turun,

URL : http://filehippo.com/download_security_essentials/

 

7. Photoscape

photoscape-06-700x521

 

Jika anda berminat untuk edit gambar anda,anda boleh mencuba perisian percuma ini.Perisian ini juga adalah sangat mudah untuk dipelajari dan penulis pasti anda tentu menyukainya 🙂

Untuk Muat Turun,

URL : http://filehippo.com/download_photoscape/

8. Foxit
foxit-reader_windows_1

Jika anda ingin membuka dokumen berformat .pdf,anda harus memasang perisian ini dahulu.Perisian foxit reader ini merupakan salah satu perisian yang popular untuk membuka dokumen berformat .pdf.

Untuk Muat Turun,

URL : http://filehippo.com/download_foxit/

9. Flash Player

Macromedia-Flash-Player_1

Pernahkah anda mengalami situasi,ketika melayari laman youtube,anda tidak dapat menonton kerana plugin flash player belum dipasang pada komputer anda? Jika pernah anda harus memasang terlebih dahulu perisian ini.

Untuk Muat Turun,

URL : http://filehippo.com/download_flashplayer/

10. itunes

windows-itunes-importing-music-tracks

 

Jika anda seorang penggemar muzik,penulis syorkan anda untuk muat turun perisian ini.Perisian ini membolehkan anda untuk mendengar lagu-lagu kegemaran anda melalui komputer anda.

Untuk Muat Turun,
URL : http://filehippo.com/download_itunes/

 

Baiklah itu sahaja,10 senarai perisian yang penting untuk komputer anda.Pada artikel yang akan datang lagi,penulis akan tambah lagi beberapa perisian yang biasa digunakan untuk komputer anda. Nantikan 🙂

Jangan lupa share artikel ni ya! 🙂

10 Perisian

“Habuk” Yang Mampu Merosakkan Laptop Anda!

20141112154451

Sebuah laptop berisiko untuk rosak lebih cepat jika anda tidak mengambil peduli mengenai aliran udara yang terdapat pada laptop anda.

Tanpa kita sedari,habuk di sekeliling kita mampu menyebabkan aliran udara pada laptop anda terutamanya pada bahagian kipas tersekat dan akan menyebabkan aliran udara pada laptop tersebut tidak berfungsi seperti yang sepatutnya.

Salah satu tanda laluan udara pada laptop anda mula tersekat ialah,anda dapat berasa laptop anda semakin panas terutamanya pada bahagian badan laptop tersebut.

Jika masalah ini berterusan,lama-kelamaan perkara ini akan menyebabkan peralatan laptop anda mengalami kerosakan terutamanya bahagian PAPAN INDUK @ MOTHERBOARD.

Apa Yang Anda Perlu Lakukan Bagi Mengelak Masalah Ini Berlaku Pada Masa Akan Datang?
Jika laptop anda telah melebihi 2 – 3 tahun, ataupun berisiko terdedah dengan kawasan berhabuk setiap hari,Admin syorkan,hantar laptop anda ke kedai-kedai komputer yang berdekatan dan minta mereka untuk pembersihan bahagian ini.

Kebiasaannya,kos untuk perkhidmatan seperti ini lebih kurang RM50 – RM150 untuk satu laptop.

Fungsi-Fungsi Menarik Dalam Windows 10?

Windows 10

windows 10

Tentu anda tidak sabar untuk menunggu pelancaran Windows 10.Pelancaran Windows 10 ini mungkin sahaja menjadi pengubat hati yang luka para pengguna setia Windows terutamanya yang menggunakan Windows 8 sekarang.

Dari pemerhatian penulis sendiri menggunakan Windows 8,walaupun ianya mempunyai fungsi-fungsi menarik berbanding dengan sistem operasi windows yang lain sebelum ini (Windows 7),namun pengguna Windows sedia ada berasa terbeban dan sedikit kecewa dengan penampilan Windows 8.

Microsoft sudah tentu meletakkan risiko sendiri dengan pelancaran Windows 8 sebelum ini apabila mereka membuang salah satu kunci utama kejayaan Windows iaitu butang Start Menu.Kebanyakkan pengguna yang berjumpa penulis berasa kurang berminat dengan Windows 8 dan ingin “downgrade” pc ataupun laptop mereka ke Windows 7 terutamanya.

Penulis harap,dengan adanya kemunculan Windows 10 ini,ramai pengguna-pengguna setia Windows berpuas hati…Dan jangan tanya penulis kenapa terus ke Windows 10,bukan ke Windows 9 dulu…hehe…

Baiklah nak tahu apa fungsi-fungsi menarik dalam Windows 10 ini? Jom tengok video kat bawah ni…

Jumpa lagi 🙂

Windows 10

Windows 10 Dilancarkan Pada 29 Julai 2015!

Windows 10

windows 10

 

Jika anda pengguna Windows XP ataupun Windows 7 dan bercita-cita untuk bertukar ke Windows 8,mungkin anda boleh lupakan hasrat anda kerana pada 29 Julai 2015 ini,Windows 10 pula akan dilancarkan!

Wahhh Windows 10 dah nak keluar,penulis dapat banyak respon,Windows 8 pun terkial-kial nak guna,Windows 10 pula dah nak dilancarkan…Apa yang penulis nampak,Windows 8 seperti senasib dengan Windows Vista yang pernah dilancarkan sebelum ini.Boleh dikatakan,versi-versi windows yang paling berjaya ialah Windows XP dan Windows 7. Mungkin juga disebabkan versi Windows 8 sebelum ini telah membuang fungsi butang START yang memang telah sinonim dengan Windows menyebabkan pengguna tegar Windows berasa kekok dan ramai yang terus setia menggunakan Windows 7 dan Windows XP.

windows10start

Fungsi “Start Menu” dipasang kembali pada Windows 10.

Jika anda sebelum ini membeli PC ataupun laptop dan mengeluh dengan sistem Windows 8 yang dibekalkan,usah risau kerana anda boleh upgrade sistem anda ke Windows 10 ini mungkin secara PERCUMA!

Penulis akan memberikan artikel-artikel terkini berkaitan Windows 10 ini.Semoga juga sistem operasi yang bakal dilancarkan ini tidak mengecewakan pengguna-pengguna tegar sistem operasi Windows. 🙂

Windows 10

Logo Terbaru Cekap Komputer 2015

Wahh..Cukup lama saya tidak menulis di dalam blog Cekap Komputer ini…Maklumlah dalam beberapa bulan ini saya agak sibuk dengan beberapa urusan terutamanya dalam perniagaan internet.

Insyallah,saya cuba sebaik mungkin untuk membuat artikel berjadual untuk blog cekap komputer ini…Saya lebih suka menulis artikel yang segar khas untuk blog ini,terutamanya berkaitan tutorial..Jadi oleh sebab itu saya kena atur jadual penulisan supaya blog ini akan sentiasa dikemaskini dari semasa ke semasa.

logo ck2

Owh ya..Saya juga dalam proses untuk rebranding logo Cekap Komputer sepenuhnya…Insyallah dari semasa ke semasa,saya akan membuat beberapa lagi perubahan untuk memudahkan serta memberi kesenangan kepada para pembaca setia blog cekap komputer ini.

Sedar ataupun tidak,blog ini telah berusia 7 tahun lebih semenjak Mac 2007 lagi.Dan dari Cekap Komputer inilah wujudnya Khaiz Network,nak tahu lebih lanjut mengenai Khaiz Network ini boleh layari http://khaiz.com .

Jumpa lagi!

Terkini! Cara Menggunakan Whatsapp Pada Komputer Anda.

Whatsapp

 

Perisian Whatsapp boleh dikatakan antara perisian yang boleh dikatakan penting buat masa ini.Ini kerana,kebanyakkan mereka yang mempunyai telefon pintar dan mempunyai akses internet,lebih gemar menggunakan perisian ini berbanding sms kerana ianya adalah percuma,mudah digunakan,pelbagai fungsi dan banyak lagi.Mereka yang menjalankan perniagaan secara online juga menjadikan perisian ini sebagai salah satu perisian yang kini boleh dikatakan “wajib” bagi mereka untuk mempromosi dan melonjakkan lagi perniagaan mereka.

Kebiasaannya,anda hanya boleh menggunakan perisian Whatsapp ini di telefon pintar anda tetapi baru-baru ini Whatsapp akhirnya boleh digunakan melalui komputer desktop anda!

Whatsapp1

Anda boleh layari https://web.whatsapp.com/.

Dari beberapa sumber yang saya baca,fungsi ini buat masa kini hanya boleh gunakan oleh pengguna Android, Windows Phone dan BlackBerry sahaja,saya kurang pasti jika versi ini telah ada untuk IOS (Apple).

 

gc

Whatsapp juga hanya boleh gunakan pada pelayar web Google Chrome sahaja.

 

Apa yang anda perlu lakukan?

1 – Buka perisian Whatsapp anda.
2 – Kemudian,melalui perisian Whatsapp anda,klik butang menu di tepi telefon pintar anda.

Screenshot_2015-01-22-15-12-34

Anda akan dapat lihat bahagian “Whatsapp Web”.Klik bahagian tersebut.

Screenshot_2015-01-22-15-17-09

 

Kemudian,anda dikehendaki untuk scan QR code whatsapp yang terdapat pada web.whatsapp.com tersebut.

 

Screen Shot 2015-01-22 at 3.24.24 PM

 

Contoh QR code Whatsapp.

Setelah anda berjaya scan QR code tersebut,anda akan dibawa ke halaman chat Whatsapp melalui web.

wa1

Tahniah! Kini anda boleh menggunakan perisian Whatsapp ini di desktop anda!

Whatsapp

Cara Bermain Clash Of Clans Melalui Komputer Anda!

Clash Of Clans

Clash Of Clans

Rasanya tidak perlu lagi saya memperkenalkan kepada anda permainan ini.Kenapa? Boleh dikatakan game Clash Of Clans ini antara permainan yang menjadi kegilaan-kegilaan ibu,bapa,makcik,pakcik,girlfriend,boyfriend dan sesiapa sahaja yang mempunyai telefon pintar yang menyokong permainan COC ini.

Kebiasaannya permainan ini anda boleh main pada telefon pintar anda,dan jangan hairan kalau telefon anda selalu kehabisan bateri akibat permainan COC ini…hehehe…

Baiklah pada tutorial kali ini,saya akan tunjukkan kepada anda cara untuk bermain permainan COC ini pada komputer Windows anda.Perisian yang anda perlukan ialah perisian yang dikenali sebagai BlueStacks.Perisian ini banyak digunakan oleh mereka-mereka yang ingin bermain Clash Of Clans pada komputer mereka.

bluestacks_logo

 

Bukan itu sahaja,melalui bluestacks ini,anda boleh install perisian whatapp,wechat dan lain2 ke dalam komputer anda.

Ok! Jom kita mulakan..Saya pasti anda sudah tidak sabar untuk bermain permainan ini di komputer anda! Selepas ini anda boleh bermain permainan COC ini di komputer anda,tentu puas hati skrin lebih besar hehe…

Pertama sekali,anda boleh muat turun perisian BlueStacks ini di http://www.bluestacks.com/bstk-download-success-2.htm .

 

1

Kemudian,double klik perisian yang anda telah muat turun tersebut dan paparan seperti berikut akan dipaparkan. Klik butang “Continue“.

2

 

Pada bahagian ini,anda hanya perlu klik pada butang “Next“.

3

Kemudian,tick pada pilihan “App store access” dan “App Notifications” jika anda rasa perlu.

4

Tunggu sehingga proses pemasangan selesai…

5

Baiklah setelah selesai,anda perlu tunggu sehingga proses muat turun data game dan lain2 selesai.

6

Tahniah! anda telah berjaya memasang perisian BlueStacks di komputer anda bermaksud anda telah mempunyai sistem android di komputer anda.Anda boleh memasang perisian-perisian android yang berkaitan di dalam bluestacks ini.

7

Langkah yang anda perlu lakukan selesai itu ialah,tunggu sehingga beberapa proses kemaskini data dan sistem dilakukan.

[Proses pemasangan aplikasi Clash Of Clans di Bluestacks]

Baiklah,anda telah selesai memasang perisian BlueStacks ini di komputer anda,kini tibalah masa yang ditunggu-tunggu oleh anda iaitu cara memasang permainan COC.

8

Pada bahagian Play Store yang disediakan,cari perisian Clash of Clans tersebut,kemudian klik.

9

 

10

11

Pastikan anda telah tambah akaun email Google  pada sistem BlueStacks anda.Sila gunakan email yang sama anda gunakan pada telefon pintar anda supaya anda boleh log masuk akaun COC anda melalui bluestack anda..(pastikan anda telah linkkan akaun coc anda dengan email anda..)

12

Kemudian,setelah selesai,klik pada butang “Accept“.

13

Dan langkah terakhir! Klik pada butang “Install” dan tahniah! anda kini boleh bermain permainan ini di komputer anda!

clash-of-clans

 

p/s Jika anda ada sebarang pertanyaan,jangan malu-malu komen ya…Insyallah akan direspon seboleh yang mungkin 🙂

p/s Apa Clans korang,share2lah sikit kat komen.. ^^

 

Clash Of Clans

Tutorial Cara Untuk Setup Router Wireless D-LINK DIR-605L

Dlink

Baiklah pada tutorial kali ini,saya akan tunjukkan kepada anda cara untuk setup tetapan wifi untuk router D-LINK DIR-605L.

D-LINK DIR-605L adalah sejenis cloud router wireless yang anda gunakan untuk kegunaan rumah ataupun di pejabat anda.Untuk menggunakan router ini,pastikan anda mempunyai modem internet.Anda boleh rujuk gambarajah di bawah untuk melihat kegunaan router wireless ini.

Jika anda mempunyai modem internet di pejabat anda misalnya,dan anda ingin menambah satu point wifi,anda boleh menggunakan router wireless ini.

2015109150219

 

Baiklah sebelum kita bermula,pastikan anda telah “on” router wireless anda dan sambungkan kabel RJ45(kabel internet) pada mana-mana port 1 – 4 (kecuali port warna kuning) dari router tersebut ke komputer anda.

2015109150329

Kemudian,melalui pelayar web anda,masukkan ip address router tersebut.Anda boleh rujuk ip router tersebut di belakang router tersebut.

2015109150250

Anda dapat lihat,ip address untuk router tersebut ialah 192.168.0.1,username = “admin” password “”.

Screen Shot 2015-01-10 at 6.51.33 PM

 

Setelah anda berjaya login masuk ke dalam tetapan router anda untuk kali pertama,anda akan dibawah ke halaman D-LINK EASY SETUP WIZARD.Pilih bahasa anda,kemudian klik butang “Start“.

d1

 

d2

Kemudian pada halaman berikutnya,anda akan diberi pilihan Manual Setup ataupun Auto-Detect Setup.Kali ini saya akan tunjukkan kepada anda cara Manual Setup.Klik butang “Next“.

d3

Pada step 1,anda perlu setup dua bahagian iaitu Internet Connection dan Wireless Settings.

d4

Untuk bahagian Internet Connection,anda boleh pilih Static IP,Dynamic IP (DCHP) dan lain2..Dalam contoh kali ini,pilih Dynamic IP(DHCP),DHCP bermaksud ip address akan automatik dibekalkan oleh modem anda,anda tidak perlu memasukkan ip address tersebut atau anda boleh pilih Static IP jika anda dibekalkan ip address.

d5

Untuk tetapan wireless,pada ruangan SSID masukkan nama wireless yang anda inginkan.Sebagai contoh,nama wifi bagi router wireless saya kali ini ialah “Ting6wifi” dan masukkan kata laluan anda pada ruangan Network Key.

d6

Pada STEP 2,masukkan kata laluan untuk log masuk web admin router wireless anda.

d7

Pada STEP 3,pilih Time Zone anda,untuk Malaysia pilih GMT +08:00 Kuala Lumpur.
d8d9

Langkah terakhir! Setelah selesai,klik pada butang “complete“.

d10

Tahniah! Anda telah berjaya setup router wireless anda…Pada tutorial akan datang,saya akan ajarkan kepada anda cara untuk melakukan beberapa tetapan lain untuk D-LINK DIR-605L ini.

Jumpa lagi 🙂

Dlink

Ebook PERCUMA! Panduan Asas Menjadi Peniaga Online Yang Berjaya!

ebookpeniaga

 

Adakah anda telah memiliki ebook PERCUMA “Panduan Asas Menjadi Peniaga Online Yang Berjaya!” ini? Jika belum,jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan ebook ini secara percuma!

Ebook ini memberikan panduan terutamanya kepada mereka yang masih baru dan ingin berjinak-jinak dengan perniagaan internet.Sudah tentu anda tidak ingin melepaskan peluang untuk berniaga melalui internet kerana potensi keuntungannya amat tinggi sekali!

Screen Shot 2014-09-04 at 10.40.51 AMEbook ini mempunyai 63 muka surat yang padat dengan artikel bergambar.

Antara isi kandungan ringkas ebook ini ialah :

Pengenalan
Bagaimanakah Menjadi Seorang Peniaga Online?
Keperluaan Asas Untuk Peniaga Online
Jenis-Jenis Platform Dalam Bisnes Online
Ada Permintaan,Ada Pembelian
Jenamakan Diri Anda
Penutup

MAG002

 

Apa Tunggu Lagi? Download Sekarang Sebelum Terlambat!

KLIK DI SINI

*Jangan lepaskan peluang mendapatkan ebook percuma ini 🙂

Ebook Preview Mengenai Windows 8 PERCUMA!!

Ebook Preview Windows 8

ebook preview Windows 8

 

Assalamualaikum,kali ini penulis nak bagi ebook PERCUMA kat korang iaitu “Preview Mengenai Windows 8”.

Ebook percuma ini adalah setebal 33 muka surat,antara isi kandungan ebook ini adalah :

Pengenalan Windows 8
Versi-versi Windows 8
Antaramuka Windows 8
Keperluan Minimum Untuk OS W8 Perbezaan Dengan Windows 7
Edisi Windows 8 Yang Patut Saya Beli 

Walaupun ebook ini ringkas,admin berharap ebook ini mampu memberikan anda sedikit info mengenai sistem operasi terbaru iaitu Windows 8.

Untuk muat turun layari,

http://panduanformatpc.com

* Masukkan nama & email di ruangan yang dikehendaki,kemudian link download akan dihantar ke email anda.

Ebook Preview Windows 8

Buat Duit Dengan Bisnes Wifi Hotspot!

productpresentation

Assalamualaikum rakan-rakan pembaca semua,adakah anda berminat untuk menjana pendapatan pasif dengan membuat bisnes wifi hotspot?

Beberapa tahun lalu,saya pernah mengkaji mengenai bisnes ini dan mencari cara yang terbaik cara untuk membuat bisnes wifi ini.Namun,setelah bertemu dengan produk ebook ini,pada pendapat saya apa yang saya cari selama ini ada di dalam produk ini.Malah peralatan “Misteri” yang digunakan dalam teknik yang diajar di dalam ebook ini sangat hebat dan menarik!

Ebook ini ditulis oleh rakan saya sendiri iaitu Azim Norazmi seorang yang pakar dalam bidang ini.

 

Bisnes WiFi Hotspot adalah bisnes kita menjual balik internet connection kita (unifi/streamyx dll) kepada orang lain menerusi WiFi. Setiap client kita mempunyai username dan password yang berbeza antara satu sama lain. Sungguh MENARIK bisnes ini!

Beliau juga telah menjalankan bisnes wifi hotspot selama 2 tahun lebih. Banyak cabaran yang beliau tempuhi. Namun, dengan peralatan RAHSIA yang akan didedahkan di dalam ebook ini, beliau dapat menjimatkan kos peralatan sehingga 80%.

Tahukah anda, sahabat saya, Azim Norazmi telah menjana pendapatan PASIF sehingga 900%! Amazing!

Sebab itulah saya amat syorkan sahabat untuk mendapatkan Ebook Premium Bisnes WiFi Hotspot tersebut, kerana ianya amat membantu dalam menjana pendapatan pasif anda.

Jika dulu Azim Norazmi terpaksa melaburkan ribuan ringgit untuk menjalankan bisnes wifi hotspot, kini pasti anda akan tersenyum riang kerana ebook ini bakal membantu dan memudahkan anda memulakan bisnes wifi hotspot!

Tambahan pula, ianya keluaran terbaru sahabat saya, saudara Azim Norazmi, pakar bisnes wifi hotspot yang dah pun menjana pendapatan pasif daripada menggunakan bisnes ini sahaja.

Ebook ini adalah ebook yang pertama di dunia yang mendedahkan rahsia ini. Anda tidak akan jumpa ebook seperti ini di dalam dunia ini

Kini beliau bakal dedahkan satu rahsia besar beliau!

Anda boleh membaca kisah menarik beliau disini. Mungkin ada sesuatu yang boleh anda pelajari dari kisah beliau.

http://goo.gl/pvirL

p/s- Jika saya anda nak buat berhasrat untuk mula menjana RM 2,000 lebih sebulan melalui bisnes ini secara sampingan maka anda patut mendapatkan ebook tersebut! Sangat-sangat direkomenkan!


Untuk info lanjut,sila layari

http://goo.gl/pvirL

 

BONUS PEMBELIAN!

contohweb

 

Untuk mereka yang berminat dengan produk ini,saya akan berikan anda bonus tambahan jika anda membeli produk tersebut dari link saya.Untuk info lanjut layari :

http://khairilizwan.com/bonusbisneshotspot/

MyIslamicShop.com Lebih 300 Produk Islamik Untuk Anda!

Myislamicshop

myislamicshop

Pada masa kini,produk-produk islamik semakin mendapat sambutan dari semasa ke semasa.Produk seperti Al-Quran digital,produk perubatan islam,buku islamik,produk makanan halal dan banyak lagi merupakan antara produk-produk yang sangat laris di jual.

Namun masalah yang sering berlaku ialah produk-produk ini kadangkala masih sukar diperolehi di kawasan-kawasan yang berhampiran kediaman anda dan masalah kehabisan stok produk juga turut menjadi salah satu masalah untuk memiliki produk-produk islamik tersebut.

Dengan adanya kedai online seperti MyIslamicShop,kini anda lebih mudah membeli-belah produk islamik tanpa perlu bersusah payah dan membuang masa anda! Semuanya boleh dilakukan di hujung jari anda dengan adanya kedai online MyIslamicShop.com. Apa yang anda perlu lakukan ialah layari kedai online myislamicshop dan lakukan pembayaran secara online kemudian pihak MyIslamicShop akan menghantar produk-produk islamik tersebut terus ke rumah anda!

Kini,lebih 300 produk islamik telah disediakan di dalam kedai online MyIslamikShop dan dijangka,ianya akan bertambah dari semasa ke semasa.Anda tidak perlu takut kerana MyIslamicShop didaftarkan di bawah Team Mukmin Global Sdn. Bhd.

Cara-cara Membeli Produk Islamik Di MyIslamicShop

Senarai Harga Produk MyIslamicShop

http://myislamicshop.com/index.php?page=content&id=senarai_harga_produk_mengikut_kategori

 

Sila layari myislamicshop.com untuk melihat produk-produk islamik yang telah disediakan.

Myislamicshop

Tips Menjana Pendapatan 4 angka Melalui Facebook Menggunakan Viral Samurai X!

Salam sejahtera dan salam ceria,

Pada masa kini,facebook telah menjadi medium pemasaran yang sangat popular.

Mahukah anda jika saya kongsikan cara bagaimana nak menjana pendapatan pula?

Jika anda betul-betul nak menjana pendapatan menerusi internet dan facebook marketing, saya pasti artikel kali ini sangat bermanfaat untuk anda..

Pertama- Buat Duit Dengan Menjual Produk:
Jika anda sudah mempunyai perniagaan/produk yang ingin di jual,facebook adalah salah satu tempat yang wajib anda gunakan sebagai medium pengiklanan. Anda boleh jual tudung, baju, alat kecantikkan,minuman diet, teddy bear, ebook, al-guran digital dan sebagainya.Pelbagai cara sebenarnya yang boleh dilakukan untuk menjana pendapatan.

Kedua- Buat Duit Sebagai Agen.

Tak semua dari kita yang memiliki modal untuk memulakan perniagaan.Rungutan yang seringkali didengar ialah, “saya tiada modal” ,”saya tiada produk nak jual” dan sebagainya.

Tahukah sahabat, kalau kita tiada modal atau produk, kita masih lagi boleh buat duit. Caranya ialah mendaftar sebagai agen
dan memasarkan produk. Ada yang free dan ada yang dikenakan sedikit yuran pendaftaran.

Kemudian, kita promosikan produk tersebut dan jana komisyen dari setiap jualan. Komisyen pula anda yang sekitar 10% hingga 50%.. Affiliate adalah contoh terbaik buat duit tanpa modal kerana ianya boleh dimulakan percuma sahaja… 🙂


Ketiga- Buat Duit Dengan Applikasi.

Satu cabang baru yang masih belum diterokai sepenuhnya dan mempunyai potensi pendapatan yang cukup lumayan. Bagi mereka yang mahir membangunkan applikasi di facebook, ia mampu memberi pulangan yang cukup lumayan.

Sekiranya sahabat tahu cara nak bangunkan sesebuah applikasi, anda boleh menjana pendapatan melalui pengiklanan, perkhidmatan membangunkan applikasi dan banyak lagi sebenarnya..

Tahukah anda, mereka yang mempunyai pengetahuan dalam membangunkan applikasi mampu menjana RM 3,500 sebulan?? (saya dah bocorkan rahsia mereka untuk anda) heheh..

“Tapi bagaimana nak bangunkan applikasi, susah ke?”

Susah kalau tak tahu.. Tapi kalau tahu, mudah je..:) Viral Samurai X sangat sesuai untuk anda kerana ianya amat lengkap
untuk membantu anda belajar cara membangunkan applikasi..

===============
http://bit.ly/QFq3YX

===============

Bukan itu sahaja, tapi yang paling menarik sekali tentang Viral Samurai X ni, ianya adalah satu teknik rahsia bagaimana untuk membantu anda mendapatkan bilangan fan dan like yang banyak dan ekstreme dalam masa yang cukup singkat!

Untuk mendapatkan 10K hingga 100K fan adalah sangat mudah dengan menggunakan teknik rahsia ini! Malah ada yang menjangkau jutaan fans! Fuhh supaa pawaa.. .:)

 

===============
http://bit.ly/QFq3YX

===============
Jika anda serius untuk mendapatkan kebanjiran fan dan like yang banyak dalam masa yang singkat secara drastic, saya amat
syorkan anda mendapatkannya sekarang..

Malah diajar juga banyak teknik nak menjana pendapatan melalui pembangunan applikasi ini..

Saya amat rekomenkan anda untuk mendapatkannya dan ada akan tahu nanti bagaimana rahsianya menjana pendapatan RM 2,500 – RM 3,500 sebulan.. 🙂

 

Info lanjut layari :

http://bit.ly/QFq3YX