Bermain game “Snake” di Youtube.com

Pasti anda pernah mengalami keadaan ini iaitu ketika anda ingin menonton video di laman video paling popular iaitu Youtube.com,anda perlu menunggu beberapa ketika sebelum memainkan sesuatu video tersebut supaya ianya tidak tersekat-sekat.

Adakah anda tahu sambil menunggu video anda tersebut selesai diproses,anda boleh bermain satu permainan di youtube.com?Permainan tersebut yang juga salah satu permainan yang ringkas dan sangat popular ialah game “snake”.Kalau x pernah main game ni cuba tanya rakan2 yang lain…Hehehe..

Cuba lihat gambar di atas,sambil menunggu video persembahan Jozan Maharajalawak Minggu 4 diproses,sempat juga saya hilangkan boring menunggu dengan bermain permainan “Snake” ini kan…hehe..

Bagaimanakah caranya?


Trik ini adalah cukup mudah sekali….pertama sekali,tarik butang player youtube anda ke tepi atau pada minit 00:00 .

Kemudian tekan butang kiri dan ke atas anak panah pada papan kekunci anda.Rujuk gambar di bawah..

Dan mula untuk bermain! Mudah kan 🙂

© 2011, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

This Post Has 2 Comments

  1. Mmg btul2 jadi la..tapi kena cepat la..klu tak ular tu mati kt dinding.

Leave a Reply

Close Menu