Cara menukarkan paparan ke projektor pada windows 7

Projektor adalah merupakan salah satu perkakasan yang penting bagi sesetengah golongan yang berkerja seperti guru dan sebagainya.

Baiklah tentu ada yang bertanya bagaimanakah cara mudah untuk menukar paparan komputer anda ke projector pada sistem operasi Windows 7?

Cara menukarkan paparan ke projector pada sistem operasi Windows 7 adalah cukup mudah,terdapat dua jalan mudah yang anda boleh lakukan.

  1. Tekan butang Windows yang ada pada papan kekunci anda(keyboard) diikuti dengan huruf P. Win + P
  2. Melalui Start Menu, taip DisplaySwitch.exe kemudian enter.


Satu paparan seperti gambarajah di atas akan terpapar.Selamat mencuba.

© 2010, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu