Maybank2u Pay Memudahkan Usahawan Internet

Maybank2u Pay

maybank2u pay

Maybank telah mengumumkan pelancaran ‘Maybank2u Pay’ khusus untuk peniaga internet melakukan pengurusan jual beli yang sistematik dan professional. Pelancaran ini pastinya akan memberikan senyuman kepada ramai penjual produk di internet.

Sasaran awal yang diletakkan tahun ini adalah untuk menarik sekurang-kurangnya 5% daripada 3,000 pemilik laman blog tempatan dengan 180,000 transaksi bernilai RM5 juta bagi perkhidmatan baru ini.

Manfaat ‘Maybank2u Pay’ untuk PENIAGA internet

  • Mudah disemak, dibezakan dengan duit yang masuk melalui transaksi biasa
  • Notifikasi melalui email setiap transaksi yang masuk
  • Boleh menyemak senarai transaksi melalui Maybank2u (rekod 60 hari)
  • Maybank2u Pay’ memudahkan semakan pembelian dengan memberikan maklumat terperinci;
    • Tarikh dan masa transaksi
    • Maklumat dan status transaksi
    • Nama dan email pembeli
    • Jumlah pembayaran

Manfaat ‘Maybank2u Pay’ untuk PEMBELI di internet

  • Pembayaran dilakukan dengan hanya KLIK ‘button’ yang disediakan
  • Tak perlu ingat/taip nombor akaun penjual
  • Tak perlu kemukakan bukti pembayaran kepada penjual

Buat masa ini ianya dibuka untuk pendaftaran awal dan terhad kepada 4 kategori produk;

  • Aksesori dan Pakaian
  • Barangan elektronik
  • Makanan
  • Leisure (Muzik/Buku)

Untuk menggunakan servis ini anda boleh terus masuk ke laman Maybank2u dan klik pada menu ‘Maybank2u Pay

maybank

 

 

Sumber : Muaz Hadi | PUIM

Maybank2u Pay

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Jual stiker melalui Facebook

image (1) image

BAGI yang menyukai barangan motosikal dan pakaian yang sukar diperoleh (rare) tetapi berjenama, anda tidak perlu membuang masa mencari di kompleks beli belah.

Kini, dengan hanya duduk di rumah dalam suasana nyaman dan selesa, berhadapan dengan komputer dan melayari laman Facebook, anda boleh membuat pelbagai pilihan item yang mana idaman hati.

Daripada topi, kemeja t, kemeja perlumbaan, aksesori motor, rantai kunci, stiker, cermin mata dan sebagainya yang sukar didapati ditawarkan secara online, lengkap dengan harga dan cara untuk membuat pesanan.

Anda hanya perlu membuka akaun Facebook dan mencari Niezam Sticker Man atau Niezam Motorsports untuk memilih barangan yang dikehendaki.

Bagi Shahrul Nizam Mohd Yatim, 38, atau lebih mesra dengan panggilan Nizam, idea menjual barangan tersebut secara online bermula sejak dua tahun lalu.

Langkah pertama yang dilakukan ialah belajar mengendalikan Facebook melalui seorang rakan kerana ketika itu dia masih tidak mahir menggunakan komputer.

Barangan yang dijual ketika itu ialah stiker yang dihasilkannya sendiri, sementara modal bisnes menggunakan wang simpanan.

“Pada ketika itu memang saya tidak tahu apa apa mengenai Facebook. Tetapi berkat kesabaran dan dorongan daripada rakan-rakan, saya belajar mengendalikan bisnes ini dan berjaya melakukannya.

“Alhamdulillah, cuma beberapa hari sahaja item yang diiklankan hampir habis dijual. Ini membuatkan saya berasa seronok dan sekali gus menaikkan semangat untuk terus meniaga secara siber,” katanya.

Isteri bantu urus bisnes

Daripada seorang penghantar barangan (despatch), kini Nizam mampu memperoleh pendapatan lumayan setiap bulan hasil daripada perniagaan yang dijalankannya itu.

Dibantu isterinya, Dalila Sharifuddin, 29, Nizam beroperasi di kedai yang disewanya di Kampung Sungai Kayu Ara, Damansara yang menempatkan pelbagai barangan yang unik dan menarik.

Bapa kepada dua cahaya mata itu berkata, permintaan yang diperoleh daripada pelanggan begitu tinggi kerana produk yang dijualnya sukar diperoleh di pasaran biasa.

“Misalnya kemeja-T berjenama, saya mampu menjual sehingga 1,500 helai dalam tempoh dua bulan. Harga yang ditawarkan juga berpatutan, sesuai dengan kualiti material,” katanya.

Dia yang juga dikenali dengan nama Rossi di kalangan rakan-rakannya berkata, penghantaran akan dilakukan setiap hari melalui Poslaju dan barangan akan sampai kepada pelanggan dalam tempoh tiga hari.

“Apa yang penting dalam bisnes online ini ialah kejujuran dan menghargai pelanggan. Biasanya saya akan memberi harga istimewa kepada pelanggan setia atau hadiah misteri kepada pelanggan bertuah,” katanya.

Selain melalui siber katanya, pelanggan juga boleh mengunjungi Niezam Shoppe yang terletak di hadapan masjid Kampung SungaiKayu Ara yang dibuka jam 9 pagi sehingga 10 malam setiap hari.

“Saya berhasrat untuk membesarkan kedai ini agar menempatkan lebih banyak barangan dan pelanggan juga selesa untuk membeli belah. Tetapi buat masa ini saya lebih selesa berniaga secara online,” katanya.

Mesra, jujur rahsia kejayaan

Ditanya rahsia sambutan memberangsangkan, Nizam memberitahu, kualiti produk dan layanan mesra menjadi keutamaan selain bersikap jujur kepada pelanggan.

“Bisnes online ini bukan mudah terutama untuk meyakinkan pelanggan tentang produk yang kita jual. Alhamdulillah saya mempunyai pelanggan tetap.

“Pernah satu ketika seorang pelanggan memesan 1,000 keping stiker. Kalau nak tempah sekeping pun saya layan juga kalau sanggup tanggung kos penghantaran,” katanya sambil tersenyum.

Nizam juga mengambil berat barangan yang diterima pelanggan kerana sekiranya rosak atau pelanggan tidak berpuas hati, barangan tersebut boleh dipulangkan semula kepadanya untuk diganti semula.

“Setakat ini ramai yang berpuas hati dengan produk yang saya jual kerana mereka takkan dapat di tempat lain,” katanya.

Mengenai cabaran menceburi perniagaan online, Nizam berkata, secara keseluruhannya tidak banyak kesulitan kecuali ada pelanggan yang agak cerewet selain mendapat tempahan tidak kira masa.

“Ada masanya jam 4 pagi pun ada pelanggan yang bertanya tentang produk, jadi saya perlu melayan pertanyaan demi pertanyaan.

Tidak beli tidak apa, asalkan mereka puas hati,” katanya yang boleh dihubungi melalui talian 0178851146 (SMS/WhatsApp).

Sumber : Sinar Harian

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Jutawan Internet pernah dihalau

Ammar Zahar

Ammar Zahar

Meraih pendapatan sehingga lima angka bukanlah sesuatu yang pernah dimimpikan jejaka ini yang mempunyai pendidikan berbeza dengan kerjayanya sekarang.

Lahir daripada keluarga yang susah, Muhammad Ammar Zaharudin bersikap optimis dalam mencari peluang bagi menampung keperluannya sewaktu belajar di universiti.

Mengingati kepayahan dulu, segala-galanya bermula sewaktu dia belajar di Universiti Putra Malaysia (UPM) pada 2006.

“Saya ditawarkan kursus senibina landskap. Seperti bidang pengajian lain, ia memerlukan pelbagai perbelanjaan bagi memenuhi syarat lulus akademik.
“Meskipun menerima pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), masih tidak mampu menampung pembelajaran apatah lagi perlu membeli peralatan set melukis, set mewarna, mencetak pelan atau mengikuti lawatan sambil belajar.
“Bayangkanlah, dengan keadaan ibu bapa yang hanya berniaga secara kecil-kecilan, pasti sukar menampung pengajian saya dan kakak di universiti, adik-adik pula masih kecil dan bersekolah,” katanya.

Kekangan ekonomi mendorong pemuda berusia 26 tahun ini mencuba pelbagai cara mendapatkan wang sampingan bagi meringankan beban keluarganya.

“Setiap kali cuti semester, Sabtu dan Ahad, saya habiskan masa dengan mencari pelanggan.

“Perniagaan pertama bermula dengan menjual tali pinggang, cermin mata, pen, tali leher dan buku secara langsung sama ada di gerai makan atau tepi jalan.

“Malah, saya pernah dihalau pihak berkuasa tempatan (PBT) kerana berniaga di tempat meletak kenderaan di depan sebuah pusat membeli-belah dan berniaga tanpa lesen di pasar malam,” katanya.

Risau dengan keadaan dirinya yang tidak mampu mengurus masa antara belajar dan mencari wang bagi menampung pelajaran, dia mula mengikuti satu seminar laman web.

“Ilmu yang diperoleh membolehkan saya menawarkan perkhidmatan membina laman web selain membuat logo, mereka bentuk grafik dan mengemas kini laman web.

“Untuk memperkenalkan servis ini, saya lakukan secara manual iaitu bergerak dari satu pejabat ke kedai dengan harga serendah RM299. Dalam sebulan, dapatlah seorang dua pelanggan,” katanya.

Mesra dipanggil Ammar, dia mula mendalami ilmu Internet selepas mendapat idea menjual produk di Internet.

Bermula dengan menjual bahan grafik sedia ada, dia berjaya menjana RM1,000 dalam masa seminggu yang hanya meng-gunakan kos berjumlah RM100.

Rentetan itu, dia memperkenalkan produk sendiri seperti Duit Mania, kahwina, Strategi Wang!, Sukses Mania, Affiliate A+ dan Farm Ville Game Cheat.

Konsep awal adalah menjurus kepada paparan dan maklumat media iaitu produk informasi yang dijual di Internet dalam bentuk ‘banner’ yang memaparkan iklan dari pelbagai syarikat.

Ketika itu, lebih 100 produk informasi terjual di Internet yang mewakili pelbagai syarikat makanan, perkhidmatan, pelaburan, kewangan, motivasi dan permainan atas talian atau ‘online’.

Berganding bahu bersama isteri tersayang, Leedya Syariza Azman, 26, mereka memperkenalkan Jootawan Group, namun ia sebenarnya beroperasi dari Ammar Zahar Sdn Bhd sejak 2011.

“Masyarakat mengenali saya melalui perniagaan Internet dan e-buku yang dipasarkan di seluruh dunia sejak 2008.

“Untuk langkah seterusnya, saya memulakan operasi Jootawan secara fizikal dalam bentuk seminar, motivasi, jualan buku dan ‘compact disc’ (CD), pe-ngiklanan dan penerbitan majalah,” katanya.

Menariknya, seminar yang dianjurkan tidak terhenti di situ kerana dia turut membuka peluang kepada orang ramai yang ingin mengikuti kelas khas.

“Seminar saya me-nyediakan perkhidmatan dalam pelbagai bidang seperti hartanah, perniagaan Internet, sumber manusia dan perniagaan emas.

“Laman web e-dagang turut dibangunkan bagi memudahkan urusan antara pelanggan dan penganjur seminar selain memperkenalkan sistem Aztetic yang lebih memudahkan transaksi pembayaran,” tambahnya.

Meniti kepayahan dulu, dia suka untuk mengingat-kan diri dan keluarganya agar sentiasa bersyukur dengan kejayaan hari ini.

Dia merasa bertuah kerana kejayaan ini mendapat sokongan keluarga, malah ibu dan bapanya turut mengembangkan perniagaan pakaian di Facebook hasil dari pemantauannya.

Pada masa yang sama, dia turut membangunkan Apeje iaitu sebuah laman bercirikan perniagaan atau ‘social commerce’.

Berkonsepkan perniagaan atas talian, ia adalah laman khas dibuka untuk penjual dan pembeli yang lebih ke arah profesional.

“Konsep stor di alam maya ini tidak memerlukan peniaga mempu-nyai laman webnya sendiri, membolehkan ia mempunyai pengikut dan mudah diuruskan sendiri oleh peniaga.

“Kami belum melancarkan laman Apeje secara rasmi malah tidak dibuka kepada orang ramai memandangkan masyarakat tempatan masih bergantung dengan laman Facebook untuk meng-iklankan perniagaan.

“Akan tiba satu ketika laman Apeje digunakan secara meluas dan diperkenalkan kepada umum bagi membantu masyarakat tempatan meluaskan perniagaan dengan mudah di alam maya,” katanya mengakhiri perbualan kami.

Sumber : myMetro

Ammar Zahar

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

MyIslamicShop.com Lebih 300 Produk Islamik Untuk Anda!

Myislamicshop

myislamicshop

Pada masa kini,produk-produk islamik semakin mendapat sambutan dari semasa ke semasa.Produk seperti Al-Quran digital,produk perubatan islam,buku islamik,produk makanan halal dan banyak lagi merupakan antara produk-produk yang sangat laris di jual.

Namun masalah yang sering berlaku ialah produk-produk ini kadangkala masih sukar diperolehi di kawasan-kawasan yang berhampiran kediaman anda dan masalah kehabisan stok produk juga turut menjadi salah satu masalah untuk memiliki produk-produk islamik tersebut.

Dengan adanya kedai online seperti MyIslamicShop,kini anda lebih mudah membeli-belah produk islamik tanpa perlu bersusah payah dan membuang masa anda! Semuanya boleh dilakukan di hujung jari anda dengan adanya kedai online MyIslamicShop.com. Apa yang anda perlu lakukan ialah layari kedai online myislamicshop dan lakukan pembayaran secara online kemudian pihak MyIslamicShop akan menghantar produk-produk islamik tersebut terus ke rumah anda!

Kini,lebih 300 produk islamik telah disediakan di dalam kedai online MyIslamikShop dan dijangka,ianya akan bertambah dari semasa ke semasa.Anda tidak perlu takut kerana MyIslamicShop didaftarkan di bawah Team Mukmin Global Sdn. Bhd.

Cara-cara Membeli Produk Islamik Di MyIslamicShop

Senarai Harga Produk MyIslamicShop

http://myislamicshop.com/index.php?page=content&id=senarai_harga_produk_mengikut_kategori

 

Sila layari myislamicshop.com untuk melihat produk-produk islamik yang telah disediakan.

Myislamicshop

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Tips Menjana Pendapatan 4 angka Melalui Facebook Menggunakan Viral Samurai X!

Salam sejahtera dan salam ceria,

Pada masa kini,facebook telah menjadi medium pemasaran yang sangat popular.

Mahukah anda jika saya kongsikan cara bagaimana nak menjana pendapatan pula?

Jika anda betul-betul nak menjana pendapatan menerusi internet dan facebook marketing, saya pasti artikel kali ini sangat bermanfaat untuk anda..

Pertama- Buat Duit Dengan Menjual Produk:
Jika anda sudah mempunyai perniagaan/produk yang ingin di jual,facebook adalah salah satu tempat yang wajib anda gunakan sebagai medium pengiklanan. Anda boleh jual tudung, baju, alat kecantikkan,minuman diet, teddy bear, ebook, al-guran digital dan sebagainya.Pelbagai cara sebenarnya yang boleh dilakukan untuk menjana pendapatan.

Kedua- Buat Duit Sebagai Agen.

Tak semua dari kita yang memiliki modal untuk memulakan perniagaan.Rungutan yang seringkali didengar ialah, “saya tiada modal” ,”saya tiada produk nak jual” dan sebagainya.

Tahukah sahabat, kalau kita tiada modal atau produk, kita masih lagi boleh buat duit. Caranya ialah mendaftar sebagai agen
dan memasarkan produk. Ada yang free dan ada yang dikenakan sedikit yuran pendaftaran.

Kemudian, kita promosikan produk tersebut dan jana komisyen dari setiap jualan. Komisyen pula anda yang sekitar 10% hingga 50%.. Affiliate adalah contoh terbaik buat duit tanpa modal kerana ianya boleh dimulakan percuma sahaja… 🙂


Ketiga- Buat Duit Dengan Applikasi.

Satu cabang baru yang masih belum diterokai sepenuhnya dan mempunyai potensi pendapatan yang cukup lumayan. Bagi mereka yang mahir membangunkan applikasi di facebook, ia mampu memberi pulangan yang cukup lumayan.

Sekiranya sahabat tahu cara nak bangunkan sesebuah applikasi, anda boleh menjana pendapatan melalui pengiklanan, perkhidmatan membangunkan applikasi dan banyak lagi sebenarnya..

Tahukah anda, mereka yang mempunyai pengetahuan dalam membangunkan applikasi mampu menjana RM 3,500 sebulan?? (saya dah bocorkan rahsia mereka untuk anda) heheh..

“Tapi bagaimana nak bangunkan applikasi, susah ke?”

Susah kalau tak tahu.. Tapi kalau tahu, mudah je..:) Viral Samurai X sangat sesuai untuk anda kerana ianya amat lengkap
untuk membantu anda belajar cara membangunkan applikasi..

===============
http://bit.ly/QFq3YX

===============

Bukan itu sahaja, tapi yang paling menarik sekali tentang Viral Samurai X ni, ianya adalah satu teknik rahsia bagaimana untuk membantu anda mendapatkan bilangan fan dan like yang banyak dan ekstreme dalam masa yang cukup singkat!

Untuk mendapatkan 10K hingga 100K fan adalah sangat mudah dengan menggunakan teknik rahsia ini! Malah ada yang menjangkau jutaan fans! Fuhh supaa pawaa.. .:)

 

===============
http://bit.ly/QFq3YX

===============
Jika anda serius untuk mendapatkan kebanjiran fan dan like yang banyak dalam masa yang singkat secara drastic, saya amat
syorkan anda mendapatkannya sekarang..

Malah diajar juga banyak teknik nak menjana pendapatan melalui pembangunan applikasi ini..

Saya amat rekomenkan anda untuk mendapatkannya dan ada akan tahu nanti bagaimana rahsianya menjana pendapatan RM 2,500 – RM 3,500 sebulan.. 🙂

 

Info lanjut layari :

http://bit.ly/QFq3YX

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Ebook “Buat Duit Dengan Affiliate” PERCUMA!!!

Ebook Affiliate

ebook affiliate

Assalamualaikum pembaca-pembaca blog Cekap Komputer.Pada artikel sebelum ini,saya telah berkongsi kepada anda mengenai cara menjana pendapatan tanpa modal melalui program Affiliate. Rujuk http://blog.cekapkomputer.com/2012/08/03/buat-duit-melalui-affiliate .

Kali ini pula,saya ingin berikan pembaca-pembaca semua satu ebook yang bernilai RM50 secara PERCUMA.Ebook yang saya maksudkan ialah “Buat Duit Dengan Affiliate“.Semoga ebook ini akan memberikan manfaat kepada anda dan langkah pertama anda untuk menjanakan pendapatan secara online tanpa perlu mengeluarkan sebarang modal.

Untuk mendapatkan Ebook ini,sila layari http://khairilizwan.com/ebookaffiliate

 

http://khairilizwan.com/ebookaffiliate

 

Ebook Affiliate

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Buat Duit Tanpa Modal Melalui Affiliate

Affiliate

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca blog Cekap Komputer,

Dalam artikel kali ini,saya ingin kongsikan kepada anda tips berguna bagaimana cara untuk menjana pendapatan melalui online tanpa anda perlu mengeluarkan 1 sen pun wang anda.Jika sebelum ini,anda selalu ke internet untuk melayari laman web sosial seperti facebook,membaca berita online,bermain permainan online dan banyak lagi,pernahkah anda terfikir dalam masa yang sama anda sebenarnya boleh menjana pendapatan online tanpa perlu anda mengeluarkan sebarang kos ataupun modal?

Ya! Saya pasti hanya sebahagian daripada pembaca di luar sana tahu mengenai program ini dan jangan risau,insyallah saya akan cuba terangkan kepada anda! Program yang saya maksudkan ialah Affiliate.

Bagi mereka yang mempunyai blog ataupun laman web,kaedah ini merupakan kaedah terbaik untuk anda menjana pendapatan melalui internet.Anda boleh meletakkan banner link affiliate anda di dalam blog anda kemudian jana pendapatan melaluinya!

 

Apa itu Affiliate?

Secara umumnya,Affiliate bermaksud anda membantu menjual produk orang lain dan apabila produk tersebut berjaya dijual,anda akan dibayar komisyen oleh pemilik produk tersebut.Berbeza dengan bisnes offline,melalui internet,anda akan diberi link khas dan apabila pelawat klik link tersebut dan membuat pembayaran,anda akan mendapat komisyen!

Apa yang lebih menarik,kebiasaannya,terdapat sesetengah pemilik produk menawarkan komisyen sehingga 50%!

 

Apakah Produk Yang Dijual?

Persoalan ini bergantung kepada pemilik produk,ada diantara mereka menjual produk digital seperti ebook,perisian dan lain-lain,dan ada juga turut menjual produk berbentuk fizikal seperti Al-Quran Digital,Buku dan sebagainya.

Kebiasaannya mereka yang menjual produk digital akan menawarkan komisyen sehingga 50%.Contohnya misalnya harga produk tersebut RM80,jika terdapat sebarang pembelian melalui link affiliate anda,anda akan mendapat komisyen sebanyak RM40.

 

Bagaimana Proses Pembayaran Komisyen Tersebut?

Ini juga bergantung kepada pemilik produk tersebut,tetapi kebiasaannya mereka akan menggunakan bank dari Maybank,Cimb dan juga Paypal.Bagi mereka yang mempunyai Maybank2u ataupun Cimb Clicks tentu sekali memudahkan lagi anda menyemak pembayaran komisyen affiliate anda.

 

Bahan-Bahan Untuk Mempromosikan Produk 

Selain itu apa yang lebih menarik,terdapat juga pemilik produk menyediakan bahan-bahan promosi kepada anda dan anda tidak perlu lagi bersusah payah untuk mencari bahan bagi mempromosikan sesuatu produk tersebut.

 

Untuk memudahkan lagi pemahaman anda,saya berikan anda satu contoh laman web jualan yang ada menawarkan program affiliate ini.Web jualan tersebut adalah produk digital saya sendiri iaitu Pakar Joomla 2.5.

http://pakarjoomla.com

 

Untuk melayari ruangan ahli affiliate untuk web jualan Pakar Joomla tersebut,anda boleh layari http://pakarjoomla.com/affiliates.Dalam contoh kali ini,saya menggunakan Sistem Affiliate Lite v2.0.Sistem ini banyak digunakan oleh usahawan-usahawan internet di luar sana.

 

Bagi mereka yang belum mendaftar,anda boleh klik pada butang “Klik Di Sini Untuk Mendaftar” kemudian masukkan butiran-butiran yang dikehendaki.

Untuk makluman,Username Pilihan merupakan username untuk link affiliate anda dan juga log masuk id anda nanti.

http://www.pakarjoomla.com/hop.php?ref=get

Dalam contoh ini,anda boleh lihat id get adalah merupakan username dan juga id untuk log masuk affiliate saya.

 

Setelah selesai mendaftar,anda boleh masuk ke ruangan affiliate menggunakan username dan juga kata laluan anda.Anda akan dapat lihat link affiliate anda dan juga ruangan-ruangan yang telah disediakan yang lain.

PERHATIAN : 

Contoh link affiliate anda ialah

http://www.pakarjoomla.com/hop.php?ref=username_anda

 

Pada menu Bahan Promosi,anda boleh lihat bahan-bahan yang telah disediakan oleh pemilik produk untuk memudahkan anda mempromosikan link affiliates anda.

Untuk mereka yang mempunyai blog ataupun laman web,anda juga boleh meletakkan banner-banner tersebut ke dalam laman web anda,pengunjung yang klik banner tersebut akan dibawa ke web jualan pakar joomla dan anda akan dibayar komisyen apabila terhasilnya jualan produk.

 

Apabila terdapat sebarang pembelian dari link affiliate anda dan telah disahkan,anda akan mendapat email seperti berikut.

 

Alhamdulillah,semoga sedikit sebanyak artikel ini telah membuka dan memberi anda sedikit ilmu mengenai perniagaan internet.Insyallah,pada artikel akan datang,saya akan kongsikan kepada anda sebuah ebook percuma mengenai affiliate.

 

 

Affiliate

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Mengapa DROPSHIP Mula Menguasai Trend Perniagaan Internet Pada Masa Kini?

Dropship

dropship

 

Tahukah anda mengapakah perniagaan dropship mula menguasai trend perniagaan online pada masa ini?

Mengapakah semakin ramai usahawan yang menceburi perniagaan dropship? Adakah ini cuma trend sahaja dan tidak akan bertahan lama?

Dropship adalah perniagaan online yang digunakan secara meluas oleh penjual produk fizikal. Dropship adalah method order online di kedai online dan produk yang terjual dihantar terus ke alamat pembeli. Pembeli tak perlu susah payah datang ke kedai dan dapat jimat duit minyak, penjual pula tak perlu sewa kedai, bayar lesen Majlis Perbandaran dan melayani bermaca-macam karenah birokrasi untuk berniaga.

Perniagaan dropship boleh dikatakan sebagai perniagaan yang hanya bermodalkan gambar sebagai sample. Anda tak perlu menyimpan stok untuk menjual dan ini menjimatkan kos inventori anda. Untuk orang yang biasa berniaga, mereka tahu, stok sangat penting dan mereka banyak keluarkan modal untuk membeli stok. Tetapi bagi perniagaan dropship, stok disimpan oleh kilang atau pembekal. Jika sebelum ini kos RM20,000 diperlukan untuk membeli stok pakaian jika nak berniaga, sekarang dah tak perlu lagi sebab hanya gambar sahaja yang diperlukan kerana kita menjual di pasaran online (internet).

Jika dulu, kos perniagaan paling murah pun boleh mencecah RM5000, sekarang, dengan method perniagaan dropship ini kos perniagaan jadi tak sampai RM500 pun! Sangat jimat dan hampir tiada risiko!

Salah satu program DropShip yang anda boleh cuba ialah DropShip Muslim Niaga.

Muslim Niaga telah mempermudahkan anda dengan sistem mereka yang telah teruji memang mantap, ‘reliable’ dan mereka mempunyai pasukan yang hebat bekerja untuk anda! Anda boleh terus memulakan perniagaan anda dengan senang hati dan tak perlu pening-pening nak buat sistem dropship dan cari produk untuk dijual. Semuanya dilakukan oleh pasukan Muslim Niaga! Kredibiliti mereka telah terbukti dan pasukan mereka terdiri dari mereka yang berkelayakan dan sangat berpengalaman.

Sistem dah sedia untuk anda, produk dah sedia, proses pembungkusan dan penghantaran produk pun mereka yang uruskan semuanya untuk anda. Apa yang anda perlu lakukan kini ialah mendaftar segera dengan mereka dan mulakan promosi jualan anda terus kepada bakal pelanggan anda! Jangan lupa, sekiranya anda mengalami sebarang masalah, mereka sentiasa bersedia 24 jam untuk membantu anda!

Info Lanjut Mengenai DropShip Muslim Niaga,

http://goo.gl/HLbRZ

Dropship

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Perlukah Menambah Peminat (Fans) di Facebook?

Facebook

facebook

Facebook semakin menjadi kegilaan dan minat orang kita masa kini, seolah-olah ia menjadi sebahagian daripada hidup kami. Ada yang merasakan tidak sempurna hidup seharian mereka jika tidak dapat melayari Facebook walau sekali sehari.

Dengan fenomena yang semakin hangat ini, kita sebagai usahawan sudah tentu mahu memanfaatkan Facebook sebagai medium pemasaran kita. Di Facebook, cara terbaik membina nama dan perniagaan, adalah dengan membina Fanpage sendiri. Tiada kos diperlukan untuk membuat sendiri. Ia boleh dihasilkan dalam beberapa minit sahaja.

Cuma persoalannya, bagaimana memastikan Fanpage kita dalam menarik seramai mungkin peminat? Jumlah peminat boleh dinilai berdasarkan jumlah orang yang LIKE Fanpage kita. Secara automatik, mereka akan sentiasa diberi notifikasi dengan mesej-mesej yang kita kemaskini setiap hari.

Pentingnya teknik ini, bagi memudahkan kita mempromosi produk mahupun membina kredibiliti dalam sesuatu bidang. Saya cuba gariskan di sini 3 cara membina kredibiliti dan membina keuntungan pasif sepanjang masa dengan cara kemaskini mesej yang betul di Fanpage.

Cara #1 : Sentiasa kemaskini mesej dengan informasi baru berkenaan dengan produk dan perkhidmatan. Cukuplah dengan 2-3 ayat asalkan ia memberikan kesedaran dan maklumat berguna kepada para peminat anda. Dengan cara ini, anda akan dilihat sebagai pakar walaupun anda bukannya kelulusan PhD. Mereka tidak mahu anda terlalu sempurna, tetapi cukuplah dengan memberikan maklumat berharga kepada mereka. Mereka akan terus menghargai dan mengikuti perkembangan anda.

Cara #2 : Selalu menawarkan kupon dan diskaun dari semasa ke semasa dalam tempoh masa yang terhad. Dengan cara ini, mereka akan sentiasa ternanti-nanti kupon dan diskaun yang anda bakal tawarkan dan sekaligus menggalakkan mereka menggunakan produk dan perkhidmatan anda. Ia memang berkesan dari dulu sampai sekarang.

Cara #3 : Cuba kerapkan berinteraksi dengan para peminat anda, supaya mereka suka bersosial dengan anda. Jangan jadikan fanpage anda seperti robot atau perniagaan yang tidak mesra dengan bakal pelanggan anda. Selalu memberikan komen dan respon terhadap pertanyaan mereka adalah cara terbaik meraih populariti dalam sesuatu niche.

Namun, hakikatnya, 3 cara terbaik yang saya sarankan di atas, tidak akan berjaya jika anda sendiri tidak dapat menambah jumlah LIKE di Fanpage anda. Semakin banyak para peminat Fanpage anda, semakin cepat perniagaan anda akan berkembang sehingga ke tahap yang anda sendiri akan terkejut.

Walaupun keuntungan bukanlah matlamat utama, namun apa yang penting keuntungan akan datang dengan sendirinya jika anda mengamalkan 3 cara di atas dan anda sendiri serius dalam menambah jumlah peminat dan LIKE anda.

Untuk mengetahui cara-cara menambah jumlah LIKE dan peminat di Fanpage anda, saya cadangkan anda dapatkan panduan sebenar di http://goo.gl/qnPJT . Ini kerana panduan ini mendedahkan pengalaman sebenar penulis bagaimana beliau memperolehi 60,000 LIKE di Fanpage beliau hanya dalam masa 2 MINGGU sahaja dengan menggunakan teknik-teknik yang telah terbukti berkesan. Sekali lagi, boleh dapatkan di http://goo.gl/qnPJT .

Layari,

http://goo.gl/qnPJT

Facebook

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Perisian Membina Web Jualan MiniSiteMudah Mudah, Cepat dan berkesan!

Minisite

Minisite

Salam Sejahtera pembaca CK,

Ramai yang bertanya, mana nak cari sistem yang boleh menguruskan web jualan yang mudah?

Di internet sekarang pelabagai sistem yang kita boleh jumpa, tetapi tak menepati kehendak kebanyakkan pengguna atau Internet Markerter di Malaysia.

Ada sistem yang bagus, tetapi terlebih canggih, takut pelanggan tak pandai nak beli atau buat tempahan pulak.

Maka, cari punya cari saya terjumpa satu sistem yang MUDAH!

 

Nama sistem pun kena dengan kehendak kebanyakkan penguna, nak tau apa nama sistem tu? Minisite Mudah.

Saya dah review, test demo, nampaknya inilah sistem Web Jualan yang Mudah, Cepat dan berkesan!

Klik-klik, isi borang je, siap dah Minisite atau Web Jualan kita. Canggih, Mudah, serius wa cakap lu…

Inilah sistem yang dicari-cari selama ni, akhirnya menjadi kenyataan!

 

Patutlah selama ni tak jumpa, sebab sistem ni baru diterbitkan pada tahun 2012 ni, tak dilancarkan secara rasmi lagi pun… tetapi dah ramai pengguna menggunakan Sistem Minisite Mudah ni.

Untuk maklumat lanjut, sahabat boleh kunjungi web berkenaan disini:

http://goo.gl/RcIOF

 

Walaupun masih baru, tak sampai setahun jagungpun lagi sistem ni, tapi ramai yang dah guna, dah rasmikan pun web jualan masing-masing.

So far, nampak respon/testimoni pengguna-pengguna, pelanggan semuanya positif. Otai-otai IM di Malaysia pun dah ramai gunakan rupanya, diam-diam je diorang ni..

Buat duit riban-riban, tak pening kepala nak fikir koding2, design minisite, guna Minisite Mudah ni utk mudahkan uruskan web jualan, tempahan dan pengurusan pelanggan mereka.

 

Tak ramai lagi yang kongsikan rahsia ni, cari kat forum pun tak banyak lagi yang dok promote Minisite Mudah ni.. diorang nak rahsiakan ke benda baik macam ni? Ntah ler…

So saya kongsikan pada sahabat rahsia yang masih lagi rahsia, orang belum kecoh-kecoh lagi lagi pasal minisite mudah ni, sebelum tokey dia naikkan harga, baik korang dapatkan sekarang…

Tunggu apa lagi?  klik sini –>

http://goo.gl/RcIOF

 

Semoga Bermanfaat…

Minisite

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Panduan Membina Laman Web Menggunakan Joomla 2.5

Joomla 2.5

joomla 2.5

Apa khabar pembaca blog Cekap Komputer? Pada artikel saya kali ini saya ingin berkongsi kepada anda sebuah ebook yang sangat berguna bagi mereka yang ingin mempelajari cara membina laman web.Melalui ebook ini,anda akan diajar cara membina laman web menggunakan perisian Joomla 2.5.

 

Apa itu perisian Joomla?

Joomla merupakan sebuah perisian yang dibangunkan oleh Open Source Matters(OSM).Perisian Joomla dibangunkan menggunakan bahasa pengaturcaraan PHP dan menggunakan pangkalan data MySQL.

 

Ebook ini saya namakan sebagai ebook Pakar Joomla 2.5,ebook ini ditulis oleh saya sendiri.Anda akan diajar cara membina laman web langkah demi langkah dan apa yang pasti,ebook ini sangat-sangat sesuai untuk mereka yang belum pernah mempelajari cara membina laman web namun berminat untuk mempelajarinya.

Apa yang terdapat di dalam ebook ini?

Ebook Panduan Lengkap Pakar Joomla 2.5 ini 5 modul utama dan 1 koleksi extension Joomla.

Iaitu…

Modul 1 # Pengenalan Kepada Joomla
====================================
Di dalam modul ini,anda akan diberikan keterangan secukupnya mengenai perisian Joomla ini.Modul ini membincangkan apa itu Joomla,mengapa anda harus memilih Joomla,versi-versi Joomla,kitaran release dan support Joomla,bagaimana
cms Joomla berfungsi.Modul ini setebal 21 m/s.

 

Modul 2 # Pemasangan CMS Joomla 2.5
====================================
Modul 2 pula membincangkan berkenaan persediaan sebelum pemasangan Joomla,pemasangan Joomla secara Offline,
pemasangan Joomla secara Online menggunakan Fantastico & Softaculous.Modul ini setebal 48 m/s.
Modul 3 # Pengurusan Pentadbiran Joomla 2.5
===========================================
Modul 3 ini merupakan modul terpenting untuk produk pakar joomla 2.5.Ini kerana di dalam modul ini,anda
akan mempelajari cara untuk mentadbir laman web Joomla 2.5 anda.Saya telah menerangkan satu per satu,
setiap ruangan dan fungsi yang terdapat pada Joomla 2.5 ini.

Antara tutorial yang diajar di dalam modul ini ialah Mengurus Komponen,Modul & Plugin Joomla,pengurusan Extensions,pengurusan Content,Mengurus ruangan menu,pengurusan pengguna dan banyak lagi.Modul ini setebal 91 m/s.
Modul 4 # Tips & Tutorial Tambahan Joomla 2.5
=======================================
Modul 4 pula memberikan anda tips dan tutorial tambahan mengenai Joomla 2.5.Dengan adanya tips tambahan ini,anda akan dapat mengurus dan mencantikkan lagi laman web Joomla anda.

Antara tips yang terdapat pada modul 4 ini ialah Senarai laman web penyedia extension Joomla,Senarai forum perbincangan mengenai Joomla,penyedia template Joomla,Mengubah favicondan banyak lagi…
Modul ini setebal 39 m/s
Modul bonus # Modul Bonus – Joomla 2.5
=============================
Di dalam modul bonus ini pula,Saya akan terangkan kepada anda ciri-ciritambahan terbaru pada Joomla 2.5 ini.
anda akan mengetahui apa yang terbaru pada Joomla 2.5 ini berbanding dengan versi Joomla yang lain.

Antara yang terdapat di dalam modul ini,Joomla Update Notification,Database Version Fix Button,Flexible Newsfeed Order,User Notes,Menu Item Note,Fungsi “CAPTCHA” dan banyak lagi…
Modul ini setebal 21 m/s
Koleksi Extension Joomla 2.5
=====================
Selain modul-modul tersebut,saya juga telah menyediakan koleksi extension termasuk template Joomla 2.5 kepada
anda.Dengan adanya koleksi ini,memudahkan lagi pembelajaran anda berkenaan Joomla 2.5.
Saiz koleksi ini ialah 35.4MB
Bagaimana? Menarik bukan?
Saya telah memastikan anda mendapatkan apa yang terbaik di dalam produk pakar joomla 2.5 ini.Namun ebook ini bukanlah percuma,ini kerana saya telah menggunakan masa dan tenaga saya untuk memastikan ilmu yang terdapat pada ebook ini mudah dipelajari dan berguna untuk mereka yang betul-betul berminat untuk memilikinya.

Jika anda berminat lebih lanjut mengenai ebook ini,sila layari :
http://pakarjoomla.com
 

 

 

Joomla 2.5

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Dapatkan Pen Al-Quran Digital Sekarang!

Pen Al-Quran Digital

Baiklah baru-baru ini bro Rahman Basri (seorang Internet Marketer Malaysia) telah membuka jualan produk terbaik iaitu Pen Al-Quran Digital.Jika Anda Selama ini Tercari-cari Kaedah Mudah untuk Anda Mempelajari dan Menghayati Al-Quran, Anda Bakal Menemui Penyelesaiannya Hari ini!

Berikut disenaraikan 6 sebab mengapa anda tidak patut melepaskan peluang untuk memiliki Pen Al-Quran Digital hari ini…

1) Ia Sangat Mudah Digunakan!

Jika anda risau memikirkan bagaimana untuk menggunakan Pen Al-Quran Digital ini kerana anda tiada pengalaman teknikal, anda tidak perlu merasa bimbang kerana pen ini sangat mudah digunakan.

Anda hanya perlu meletakkan pen digital tersebut di mana-mana surah yang anda inginkan, dan pen ini akan membacanya untuk anda. Mudah bukan? Ya, ia lebih mudah jika dibandingkan ketika anda mula-mula belajar A-B-C 🙂

2) Dilengkapi 30 Juzuk Al Quran, Iqra’ & Doa Harian!

Al-Quran Digital ini lengkap bacaan Al Quran iaitu sebanyak 114 surah (30 juzuk) beserta bacaan untuk mempelajari Iqra’ & doa-doa harian terpilih dalam Bahasa Arab.

3) Terjemahan 2 Bahasa!

Di samping dapat mendengar bacaan Al-Quran, Pen Al-Quran Digital ini juga dilengkapi dengan fungsi terjemahan dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris

4) Bacaan daripada Imam besar Masjidil Haram & Qari Terpilih.

Melalui Pen Al-Quran Digital ini, anda boleh mendengar, mempelajari & menghayati bacaan Al Quran daripada Imam Besar Masjidil Haram & Qari terpilih seperti Sheikh Abdul Rahman As Sudais, Sheikh Saad Al-Ghamidy, Sheikh Misyari Rashid dan Sheikh Abdul Al-Matrud.

Anda juga boleh merakam dan membandingkan bacaan anda dengan bacaan daripada Imam & Qari terpilih yang telah disediakan.

5) Bacaan Berdasarkan Pilihan & Sentuhan Pen Anda!

Keistimewaan UTAMA Pen Al-Quran Digital ini ialah ia boleh membaca ayat per ayat dan surah per surah. Apa yang anda perlu lakukan ialah hanya dengan menyentuhkan sahaja mata pen ini pada mana-mana Ayat atau Surah, secara automatik ia akan mengeluarkan bacaan mengkut Qari mana yang kita pilih. Sungguh mudah!

Apa yang anda bakal peroleh dengan Pen Al-Quran Digital ini?

1) Al-Quran, USB Cable, Pengecaj Bateri, Earphone

Pen Al-Quran Digital

 

2) Pen Digital                                                                3) Kad Fungsi Pen Al-Quran Digital

 

4) Koleksi Doa Haji & Umrah                               5) Koleksi Doa Harian

 

Nak tahu berapa harga Pen Al-Quran Digital nie? (Bro Rahman tengah bagi harga diskaun tu) KLIK SINI

Pen Al-Quran Digital

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]

Dapatkan ebook Rahsia Google Plus sekarang!

Rahsia Google Plus

Rahsia Google Plus

Penjualan ebook “Rahsia Google Plus‘ kini telah dibuka kini dengan harga istimewa untuk 100 pembeli terawal!

Ebook Rahsia Google Plus ini bakal menyelesaikan kekeliruan atau ketidakfahaman yang anda hadapi berkaitan dengan laman sosial Google Plus.

Mungkin anda masih tidak tahu bagaimana nak uruskan akaun Google Plus anda,mungkin juga anda tidak tahu tips & trik yang menarik terdapat pada laman sosial Google Plus dan banyak lagi.Anda akan mempelajari kesemuanya di dalam ebook Rahsia Google Plus ini!

Ebook Rahsia Google Plus setebal 73 Muka Surat ini akan mengajar anda langkah demi langkah bagi memudahkan anda memahami setiap isi kandungan yang terdapat di dalam ebook ini.

Isi Kandungan :
Google + : Pengenalan
Google + : Set Up Account
Google+: Mengubah nama sebenar pada Google + anda
Google + : Circles
Google + : Hangouts
Google + : Sparks
Google + : Game
Google + : instant upload
Google + : photo
Google + : eco-system
Google + : Faktor Kepercayaan
Google + : Huddle
Google + : interface
Google + : Tips and Trick
Goole + : Tambah butang Google+ ke blog anda.
Google + : Buat duit dengan Google +

Tawaran Harga Istimewa bagi 100 pembeli terawal!
Setelah berbincang dengan Slyvister,kami akan memberikan harga istimewa bagi 100 pembeli terawal! Ya! Harga Istimewa dan anda akan mendapat ebook ini!

Harga yang kami tawarkan bagi 100 pembeli terawal ialah :

RM10

Betul! RM10 untuk 100 pembeli terawal…Dan apabila kouta mencukupi,kami akan naikkan harga tersebut mungkin RM20,RM30 ataupun RM40! Jangan lepaskan peluang ini!

* Anda boleh dapatkan preview ebook Rahsia Google Plus ini secara percuma,layari http://rahsiagoogleplus.com/

 

 

Rahsia Google Plus

[easy-social-share buttons="facebook,twitter" counters=0 style="button"]