Epson sasar 12% pasaran projektor

Epson sasar 12% pasaran projektor

Epson

Epson

EPSON Trading (M) Sdn Bhd menyasarkan penguasaan pasaran kira-kira 12 peratus dalam segmen jualan projektor keluarannya menjelang akhir tahun ini berbanding tujuh peratus yang dicatatkan tahun lalu.

Pengurus Besarnya, Danny Lee berkata, syarikatnya optimis mampu mencapai sasaran itu bersandarkan pengenalan rangkaian produk dalam segmen terbabit dan produk terbaru iaitu 12 projektor yang dijangka menyumbang kepada unjuran berkenaan.
“Kami memperkenalkan 12 rangkaian projektor iaitu Epson EB-S02, Epson EB-X02, Epson EB-S12, Epson EB-X11, Epson EB-X12, Epson EB-X14, Epson EB-W12, Epson EB-1880, Epson EB-435W, Epson EH-TW8000, Epson EH-TW6000 dan Epson MG-850HD yang dijual pada harga antara RM1,199 dan RM12,800 seunit.

 

“Rangkaian produk ini disasarkan kepada empat segmen pengguna yang berbeza iaitu pengusaha industri kecil dan sederhana (PKS), pendidikan, pejabat korporat dan rumah malah menjangkakan segmen PKS menyumbang sehingga 70 peratus penjualannya pada tahun depan bersandarkan kebanyakan syarikat di negara ini berstatus PKS,” katanya pada majlis pelancaran rangkaian projektor itu di Kuala Lumpur.
Katanya, menerusi produk terbaru itu, syarikat menyasarkan penjualan 500 unit sebulan dan menjangkakan jumlah itu meningkat kepada 700 unit tahun depan.
Selain itu, syarikat percaya dengan pengenalan projektor yang unik dan mengikut perkembangan teknologi semasa seperti Epson MG-850HD, ia mampu mengakses peranti daripada rangkaian produk Apple seperti iPhone atau iPad yang memudahkan pengguna seperti menonton filem atau mempamerkan gambar dalam skala besar.

Sumber : http://www.hmetro.com.my/articles/Epsonsasar12_pasaranprojektor/Article

 

Epson

© 2011, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu