HyppTV pertingkat GUI

HyppTV pertingkat GUI

Hypptv

hyppTV powered by tm

HYPPTV, perkhidmatan IPTV milik Telekom Malaysia Bhd (TM) melancarkan Antaramuka Grafik Pengguna (GUI), dipertingkatkan di platformnya yang memberikan penonton pengalaman tontonan lebih menarik.

Naib Presiden Eksekutif New Media TM, Jeremy Kung berkata, penambahbaikan terbaru ini membuktikan komitmen berterusan pihaknya meneroka cara baru yang lebih berinovatif untuk meningkatkan pengalaman pelanggannya.

“Dengan GUI yang menarik dan unik, pelanggan bukan sahaja dapat merasai pengalaman lebih segar, malah dapat menggunakan ciri programme timeline atau tempoh masa siaran, yang pertama kali diperkenalkan di HyppTV.

“Ciri ini amat berguna lebih-lebih lagi kepada penonton yang sering menggunakan fungsi catch up dan Time Shift TV kerana ia membolehkan mereka mengetahui tempoh masa sesuatu program dengan lebih mudah,” katanya.

Menurutnya, ciri ini sekali gus dapat memberi keselesaan kepada penonton untuk menonton program kegemaran mereka selari dengan slogan HyppTV iaitu Primetime, Anytime dan Everytime.

Bagi saluran video atas permintaan (VOD) dan Interaktif, HyppTV menampilkan reka bentuk yang lebih berorientasikan visual, di mana fungsi dan carian VOD dan Interaktif untuk semua himpunan kandungan lebih jelas bagi membolehkan penonton mendapatkan pelbagai pilihan filem mengikut cita rasa dengan lebih mudah.

Hypptv

© 2013, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu