Install Pelayar Web Google Chrome pada sistem Linux anda!

Saya pernah menulis artikel mengenai pelayar web yang baru iaitu Google Chrome di dalam blog CK.Seperti yang kita semua tahu,pelayar web baru Google Chrome tidak kurang hebatnya.Pelayar web ini dikatakan lebih mudah digunakan serta pantas.

Sebelum ini,anda boleh menggunakan atau mencuba pelayar web ini pada sistem operasi Windows.Namun kini,anda boleh mencuba pelayar web ini pada sistem operasi linux anda seperti Ubuntu.Anda akan diberi pilihan untuk muat turun installer pelayar web ini mengikut distro linux yang anda sedang gunakan.

Antara pakej-pakej yang anda muat turun :
Untuk mencuba pelayar web ini pada sistem operasi linux anda,sila ke http://www.google.com/chrome

© 2010, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

This Post Has One Comment

  1. thanks gan…udah dicoba

Leave a Reply

Close Menu