Jom Buat Kartun Komik Menggunakan Rage Maker!

Rage Maker

Assalamualaikum & salam 1 CK,

Agak lama juga saya tidak kemas kini blog ini yer….Insyallah saya akan mula aktif kembali dalam dunia blogging ni mengikut jadual yang saya telah susun hehe…

rage maker

Pernah tak korang lihat kartun-kartun berdialog di blog ataupun di laman sosial facebook seperti gambar di atas? Setiap masa saya dapat lihat banyak kartun-kartun yang dikongsi oleh rakan-rakan  mengikut kreativiti mereka terutamanya di halaman facebook.

Bagi mereka yang telah mengetahui cara membuat kartun ni,rajin-rajin la ya kongsikan kepada rakan-rakan kartun korang…dan bagi mereka yang tidak mengetahui cara untuk membuat kartun sebegini,anda boleh layari laman web http://ragemaker.net untuk membuatnya.

Di dalam laman web Rage Maker ini,anda boleh membuat kartun dengan pelbagai reaksi muka antaranya ialah reaksi marah,gembira,sedih,terkejut dan banyak lagi.

Anda juga boleh membina petak pada halaman komik kartun anda mengikut apa yang anda inginkan.

Terdapat banyak lagi fungsi-fungsi menarik yang terdapat pada Rage Maker,apa yang anda perlukan ialah layari laman web http://ragemaker.net .Anda tidak perlu install sebarang perisian untuk menggunakannya,ianya adalah PERCUMA.
Setelah siap,anda boleh simpan kartun anda sebagai gambar dalam format .png dan lain-lain.

Selamat Mencuba!

 

 http://ragemaker.net

Rage Maker

© 2012, khairilizwan. All rights reserved.

Previous ArticleNext Article
Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

3 Comments

  1. dah layari laman web yg di bg tp mcm mne nk trus pilih ape aje ye?

Leave a Reply

Send this to a friend