Jom Download! ebook percuma Cekap Komputer 2009

cover ebook ck 09 copy.resized
Seperti yang dinyatakan di dalam post sebelum ini,akhirnya ebook percuma himpunan artikel-artikel terpilih blog cekap komputer sedia untuk didownload.

Baiklah ebook percuma Cekap Komputer 2009 (Himpunan artikel-artikel blog Cekap Komputer dari januari – ogos) terdapat 17 artikel terpilih,antaranya ialah :

1.Masalah dengan Perisian IM anda?Jom guna Pidgin..
2.Berhati-hati dengan virus sality.y !!
3.Mengembalikan fail-fail office .doc anda yang hilang akibat virus!
4.Tip memeriksa Power Supply anda !
5.Berhati-hati dengan perisian antivirus palsu seperti WinPC Defender!
6.Senarai blog komputer dalam bahasa melayu!
7.Tip Menjaga Laptop Anda!
8.Perisian Percuma Irfanview!
9.Cara install Xampp pada ubuntu 9.04
10.Cantikkan ubuntu anda menggunakan Compiz!
11.Kemunculan Google Chrome OS!Google akan bersaing dengan Windows!
12.Sediakah pengguna Xp ke Windows 7 ?
13.Microsoft Office 2010
14.Kerajaan Malaysia cadang IPv6
15.Berhati-hati! Jangan jadi mangsa di dunia internet!
16.Beza perintah Windows dan Linux
17.Install Internet Explorer 6 pada ubuntu anda!

Anda boleh download ebook percuma Cekap Komputer ini :
http://sharecash.org/download.php?id=102019
http://www.ziddu.com/download/6800931/ebookCekapKomputer2009EdisiPercuma.pdf.zip.html

p/s terdapat beberapa lagi ebook percuma untuk pembaca-pembaca Cekap Komputer.Nantikan!

Info terbaru mengenai ebook percuma ini,rujuk http://blog.cekapkomputer.com/2009/11/03/download-ebook-percuma-ck-20082009/

© 2009, khairilizwan. All rights reserved.

Previous ArticleNext Article
Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

2 Comments

  1. epeace… saya nak tanya ni klu ckp 1st time tu x lah juga cuma nak reseach tu susah sangat ..lagi tu blur klu tak di kongsi bersama ..

    ni ada 1 masalah computer customer page_fault_in_nonpage_ area

    disable bios memory *** stop : 0x000 00050 <– biasa nya masalah ni disebab kan hadware .so , saya sudah try buat buka ram dan tukar p slot lain .. pass tu cmos battery pun dah buka pasang .. then last sekali tu clear bios. then still jadi mcm tu . jln terakhir untuk PC ni pulak Format.. sebab com ni banyak betul document so malas nak backup .. so cuba nak settle dulu tp tak menjadi juga .. Format jawap nya ..

    Last problem pulak .. pass format.. tak perasan pulak ada printer old model takda driver pulak .. brand printer tu Dot matrix LQ-300 epson ..tp printer tu dah convert p 24 pin .. p usb kat CPU tu .. So saya nak minta pendapat lah sikit .. pasal x pernah guna LQ-300 ni .. kat kerajaan banyak printer cam .. Klu boleh reply kat email saya boleh tak epeace.. [email protected] . Makasih..

  2. pasal x pernah guna LQ-300 ni .. kat kerajaan banyak printer camni .. Klu boleh reply kat email saya boleh tak epeace.. [email protected] . Makasih.. <– pembetulan sikit ayat email sebelum nya.

Leave a Reply