Jom Muat Turun Firefox 3.6

Baru-baru ini Mozilla telah melancarkan pelayar web baru firefox 3.6.Pelayar web firefox versi 3.6 dilengkapi dengan fungsi-fungsi terbaru.

Antara fungsi-fungsi terbaru yang ada pada pelayar web firefox versi 3.6 :

– Lebih pantas

– Tersedia lebih dari 70 bahasa

– Sokongan penukaran tema melalui Personas,yang membolehkan pengguna menukarkan tema pelayar melalui satu klik. http://www.getpersonas.com

– Dapat memaparkan video pada pelayar web dalam skrin penuh ,dan menyokong poster frame.

– Perlindungan daripada out-of-date plugin.

– Peningkatan kepada keupayaan JavaScript.

– Sokongan untuk DOM baru dan HTML5 spesifikasi termasuk Drag & Drop File API dan API, yang membolehkan laman web lebih interaktif.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak info mengenai pelayar web 3.6 melalui http://www.mozilla.com/en-US/firefox/3.6/releasenotes/

Link : http://filehippo.com/download_firefox/

© 2010, khairilizwan. All rights reserved.

Previous ArticleNext Article
Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

2 Comments

Leave a Reply