Muat turun Windows Movie Maker terbaru untuk Windows7

Jika anda sedari,Windows Movie Maker tidak tersedia pada sistem operasi Windows 7,namun bagi mereka yang ingin menggunakan perisian ini,anda boleh muat turun Windows Movie Maker untuk dipasang pada sistem operasi Windows 7 anda!

Jika pada sistem operasi Windows sebelum ini ia dinamakan Windows Movie Maker,kini pada sistem operasi Windows 7 perisian ini dikenali sebagai Windows Live Movie Maker dan ianya sebahagian daripada Windows Live Essentials (WLE).Windows Live Movie Maker dilengkapi dengan lebih banyak ciri-ciri menarik dan terbaru.Antaramuka Windows Movie Maker yang baru ini juga sedikit berbeza dengan versi sebelum ini.

Anda boleh muat turun perisian ini secara percuma di http://download.live.com/moviemaker

P/s  : Windows Live Movie Maker hanya sesuai/boleh dipasang pada sistem operasi Windows 7 dan vista,tidak kepada versi Windows XP dan kebawah.

© 2010, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu