Pendekkan URL Anda Menggunakan Google Url Shortener

Pendekkan URL Anda Menggunakan Google Url Shortener

URL

Pernah anda menyalin URL yang begitu panjang dan menyukarkan anda untuk mengingatinya?

Jangan risau kerana terdapat banyak laman-laman web yang menawarkan perkhidmatan secara percuma untuk memendekkan URL anda kepada URL yang lebih ringkas dan mudah diingati.

Fungsi ini tentu sekali memberi kemudahan kepada pengguna-pengguna komputer,dan untuk menggunakan kemudahan ini adalah sangat mudah sekali.

Walaupun terdapat banyak laman web yang menawarkan perkhidmatan seperti ini,dalam contoh ini,saya akan menggunakan Google Url Shortener.Google Url Shortener adalah sangat mudah digunakan.

Jika anda ingin mencuba menggunakan kemudahan ini,sila layari http://goo.gl/ .

 

http://goo.gl/

URL

© 2012 – 2015, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

This Post Has 2 Comments

  1. terima kasih, nie amat berguna 🙂

Leave a Reply

Close Menu