Perbezaan RAM PC dan Laptop [Secara Ringkas]

Soalan ini diajukan oleh salah seorang ahli komuniti Facebook Cekap Komputer di http://www.facebook.com/cekapkomputer .


Apakah perbezaan RAM(Random Access Memory) PC dan Laptop?

Untuk mengetahui perbezaan RAM PC dan Laptop adalah mudah sahaja.Anda boleh mengenalpasti kedua-dua RAM ini dengan hanya melihat bentuk fizikal RAM PC dan juga Laptop.

RAM Komputer Peribadi (PC)

RAM Laptop @ Notebook

Pada artikel kali ini saya hanya menerangkan secara ringkas dalam bentuk fizikal mengenai perbezaan RAM PC dan juga Laptop,ini bertujuaan bagi memudahkan pemahaman pengguna komputer baru mengenali perbezaan RAM PC dan juga Laptop.Saya akan menyediakan artikel lengkap mengenai RAM serta perbezaan RAM tersebut dengan lebih terperinci pada post yang akan datang.Nantikan….

© 2011, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

This Post Has 4 Comments

  1. Tq bro…harap kamu blh terangkan lebih terperinci tentang RAM ni !

  2. Assalamualaikum…

    Terperinci sehingga dapat mengetahui bahan-bahan yang digunakan untuk membuat RAM ke….?

  3. Nak tahu apa perbezaan diantara laptop dengan PC dari segi kemampuan dan kelebihan. tk

  4. salam………ai apa khabar kpd sume owg??????????? Arap bleh taw sal internet gn lbih dlam g…

Leave a Reply

Close Menu