Perisian altenatif terbaik jika Command Prompt disekat

Pernahkan anda mengalami masalah seperti ini?anda tidak dapat membuka Command Prompt (cmd) komputer anda? Command Prompt merupakan salah satu kompenen penting dalam sistem operasi Windows,Command Prompt ini mempunyai banyak kemudahan termasuk membaiki sistem operasi anda,mengenalpasti virus yang ada pada komputer anda dan sebagainya.

Kebiasaannya,virus komputer akan menyekat anda untuk menggunakan fungsi ini…Ini kerana dengan menggunakan Command Prompt + sedikit kemahiran ICT anda dapat mematikan proses sekaligus membuang virus-virus yang telah menjangkiti sistem operasi anda.

Bagaimanakah caranya untuk memasuki Command Prompt ini?

Windows XP : Klik pada butang Start Windows,kemudian klik pada “RUN” dan taip CMD.

Windows 7 : Klik pada logo windows  @ butang Start ,kemudian pada ruangan kosong ” Search programs and files” taip CMD.

Jika anda tidak dapat memasuki perisian tersedia Command Prompt yang ada pada sistem operasi anda,kemungkinan besar ianya adalah disebabkan virus.Anda tidak perlu risau kerana anda boleh menggunakan perisian altenatif yang berfungsi sama seperti Command Prompt ini.

Untuk muat turun perisian tersebut secara PERCUMA,sila ke pautan berikut :

http://www.gammadyne.com/gs.exe

© 2010, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

This Post Has 4 Comments

  1. ada fungsi yang di cmd g? belajar pake cmd

  2. broo… ajar gna CMD tuk kesan virus.. tq

  3. lu hebat bro ty for the info ill support u

Leave a Reply

Close Menu