Perisian Lightworks BETA Untuk Linux Dilepaskan Pada 30/4/2013

Perisian Lightworks BETA Untuk Linux Dilepaskan Pada 30/4/2013

Lightworks

Lightworks

 

Bulan lepas,Team LightWorks telah membuka peluang kepada beberapa pengguna tegar Linux untuk mencuba perisian LightWorks pada sistem operasi mereka.

LightWorks merupakan sebuah perisian untuk mengedit video professional.Ianya telah dibangunkan pada tahun 1989 lagi oleh EditShare LLC.Buat masa ini,perisian ini boleh dijalankan pada sistem operasi Windows.

Pada versi percubaan ALPHA perisian ini,ia telah ditambah ciri-ciri menarik dan juga turut dikemaskini secara berperingkat.

Sebagai salah seorang pengguna sistem operasi Linux,tentu sekali perisian ini akan menggembirakan lagi pengguna sistem operasi ini.

Sama-sama kita menantikan kemunculan perisian Lightworks versi beta ini khas untuk pengguna linux 🙂

Lightworks

© 2013, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu