Save & Tonton Kemudian Video Di Facebook Yang Anda Inginkan!

Save & Tonton Kemudian Video Di Facebook Yang Anda Inginkan!

Facebook

Jika kita lihat di laman sosial facebook,ramai rakan-rakan facebook kita berkongsikan video-video yang menarik kepada kita..Dan kadangkala kita tidak sempat untuk menonton video tersebut.

Usah risau! Terbaru,facebook telah menambah satu lagi fungsi terbaru iaitu anda boleh save video yang anda ingin tonton dan menontonya kemudian!

facebook

Apabila seseorang rakan anda share video di dalam facebook,anda boleh klik pada simbol anak panah di tepi status tersebut,dan anda akan dapat lihat akan ada pilihan “Save [tajuk video]”.Anda hanya perlu klik pada butang tersebut.

 

Screen Shot 2015-02-08 at 4.25.40 PM

Kemudian,video tersebut akan ditambah ke satu halaman baru iaitu “Saved Videos“.

 

Screen Shot 2015-02-08 at 4.30.52 PM

Kemudian di ruangan tepi sidebar facebook anda,anda akan dapat lihat satuĀ butang halaman “Saved“.

 

Screen Shot 2015-02-08 at 4.31.00 PM

Dan anda akan dapat lihat,video-video yang anda inginkan telah diletakkan di dalam halaman tersebut.Jadi anda boleh menontonnya kemudian!

Facebook

© 2015, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu