Selamat Tinggal Goecities.com! Hampir 30 juta laman web akan dihapuskan

Beberapa bulan yang lalu,Yahoo pernah menyatakan bahawa Yahoo! Geocities akan menutup serta menghapuskan laman-laman dari geocities.com.Dan pada 26 oktober yang lalu akhirnya perkhidmatan Yahoo! Geocities ini dihentikan setelah 10 tahun sejak januari 1999.Ini bermakna bagi mereka yang menggunakan laman host percuma ini,laman web mereka akan dihapuskan dengan serta-merta,tentu ini bukan kerja yang mudah dan secepatnya kerana anggaran terdapat lebih 30 juta laman web yang dibina melalui Yahoo! Geocities untuk dihapuskan termasuk gambar.

goecities

goecities1

Jadi nasihat saya kepada sesiapa yang memiliki laman web dari host Yahoo! Geocities ini,silalah ambik info atau gambar yang patut sebelum laman anda hilang/terhapus buat selama-lamanya.

© 2009, khairilizwan. All rights reserved.

Previous ArticleNext Article
Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply