Sokongan Windows XP dan Office 2003 akan berakhir pada 8 April 2014

Sokongan Windows XP dan Office 2003 akan berakhir pada 8 April 2014

Windows Xp

windows xp

Saya pasti anda akan bersetuju bahawa sistem operasi Windows XP dan juga Office 2003 merupakan dua perisian yang sangat popular berbanding dengan perisian-perisian lain Microsoft.Ini kerana walaupun Microsoft telah mengemaskini perisian-perisian tersebut ke versi terbaru,pengguna komputer masih memilih untuk menggunakan perisian-perisian tersebut.

Namun pada 8 April 2014 nanti,kedua-dua support dari perisian ini akan berakhir.Jika anda masih menggunakan kedua-dua perisian ini,anda disyorkan untuk menaiktaraf sistem operasi anda ke Windows 7 dan juga Office 2010.Turut dinyatakan,Windows XP dan juga Office 2003 merupakan perisian terbaik pernah direalisasikan oleh Microsoft namun kemajuan dan perubahan teknologi pada masa kini menyebabkan pengguna perlu berubah ke versi sistem operasi yang terkini.

Windows XP and Office 2003 were great software releases for their time, but the technology environment has shifted. Technology continues to evolve and so do people’s needs and expectations. Modern users demand technologies that fit their personal workstyle and allow them to stay productive anywhere anytime, while businesses have an ever increasing need to protect data and ensure security, compliance and manageability. It is in a company’s – and its employees’ – best interest to take advantage of the modern Windows and Office software that is designed with these needs in mind.”

Persoalannya adakah anda akan berubah ke sistem operasi Windows 7 dan Office 2010 sekarang?atau anda masih setia dengan sistem operasi Windows XP? Jom komen…

Windows Xp

© 2012, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu