Steve Jobs (CEO Apple) Letak Jawatan!

Steve Jobs (CEO Apple) Letak Jawatan!

 

 

 

 

 

 

 

Pada 24 Ogos 2011,Steve Jobs akhirnya telah mengumumkan perletakan jawatannya sebagai CEO Apple melalui surat yang ditulisnya.

Siapakah Steve Jobs? Bagi mereka yang tidak mengenali Steve Jobs,Steven Paul ataupun Steve Jobs (dilahirkan 24 Februari, 1955) merupakan hartawan perniagaan Amerika dan pencipta. Dia juga merupakan pengasas bersama,pengerusi lembaga ,dan bekas ketua pegawai eksekutif Apple Inc.Steve Jobs dan Steve Wozniak merupakan orang yang bertanggungjawab mengasas dan memajukan Apple inc.Anda boleh rujuk sejarah mengenai beliau di http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Jobs .

Namun dikatakan,Steve Jobs masih akan bekerja untuk Apple tetapi tidak lagi sebagai pemimpin (CEO Apple).Steve Jobs juga mencadangkan Tim Cook untuk menjadi penganti beliau.

© 2011, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu