Twitter baru untuk Windows 8

Twitter baru untuk Windows 8

Twitter Windows 8

Twitter Windows 8

Twitter memperkenalkan beberapa ciri baru khusus untuk Windows 8 termasuk menampilkan paparan snap di muka depan, foto, perkongsian, carian dan ‘tiles’ serta notifikasi langsung.

Paparan snap membenarkan tetapan snap di sebelah kiri atau kanan skrin dan kemudian meng­gunakan aplikasi lain secara serentak.

Foto pula boleh ditetapkan pada saiz besar dan tengah manakala perkongsian memboleh­kan tweet daripada mana-­mana aplikasi pada bila-bila masa.

Sementara itu, fungsi carian menjadikan anda lebih mudah untuk mencari akaun atau melihat Tweet menggunakan ‘hashtag’ tertentu. Tiles dan notifikasi secara langsung menggunakan Twitter menunjukkan apa yang berlaku dalam Twitter melalui kotak pada muka depan.

Sumber : [email protected]

 

Twitter Windows 8

© 2013, khairilizwan. All rights reserved.

khairilizwan

Nama sebenar penulis ialah Khairil Izwan bin Jamros @ Khairilizwan. Penulis dilahirkan pada 1/2/1989 di Kudat,Sabah dan kini menetap di Kota Kinabalu,Sabah. Penulis mula aktif dalam dunia internet sejak tahun 2006 lagi dan mula menulis blog pertamanya pada tahun 2008 lagi iaitu blog cekapkomputer.com. Kini penulis bergerak lebih aktif lagi bersama pasukan khasnya yang dikenali sebagai "Khaiz Network".Antara perkhidmatan yang ditawarkan Khaiz Network ialah perkhidmatan membina laman web,minisite,kedai online,sewaan domain & hosting,personal coaching,seminar,perkhidmatan video & gambar untuk perkahwinan,perkhidmatan hotspot dan banyak lagi.

Leave a Reply

Close Menu