3 WEBCAM YANG TERBAIK PADA 2020 UNTUK STREAMING

3 WEBCAM YANG TERBAIK PADA 2020 UNTUK STREAMING

Sumber photo : Google

Senarai di bawah mengandungi pilihan webcam terbaik kami, bersama dengan pemikiran kami mengenai setiap kamera web. Sekiranya anda adalah streamer ataupun pembuat content media sosial, mungkin ada baiknya melihat panduan kami untuk mendapatkan webcam terbaik dan juga mikrofon terbaik untuk kegunaan anda.

  1. LOGITECH STREAMCAM
Sumber photo : Google

Resolusi paparan : 1080p |  Resolusi rakaman : 1080p 60fps |  Sudut pandangan : 73 degrees |  Kelebihan : Portrait / Landscape Rotation

+ Kualiti gambar yang terbaik
+ Pengesan muka yang terbaik
+ Pencahayaan rendah yang terbaik

StreamCam dirancang dengan mempertimbangkan pencipta kandungan, kerana dapat dengan mudah beralih dari landskap ke potret dengan hanya memutar kamera. Autofokus dan paparan pintar mengambil banyak kerja daripada menyiapkan gambar yang sempurna. Logitech pada asasnya menjadikan versi C922 yang lebih baik. Fakta yang dirakam pada 1080p / 60fps yang mantap bermaksud kamera web ini akan membantu menghasilkan beberapa video yang benar-benar hebat. StreamCam berjaya mengekalkan fokusnya secara konsisten, walaupun dalam persekitaran cahaya rendah.

Walaupun StreamCam adalah salah satu pilihan bukan 4K yang lebih berharga di luar sana, kualiti gambar sahaja bernilai setiap sen, terutamanya jika anda serius dengan kegunaan permainan atau kandungan video anda.

 

2. LOGITECH C922 HD Pro


Sumber photo : Google

Resolusi paparan : 1080p |  Resolusi rakaman : 1080p 30fps |  Sudut pandangan : 90 degrees |  Kelebihan : Dual microphones

+ Kualiti gambar yang terbaik
+ Pencahayaan rendah yang terbaik
+ Harga yang terbaik

Sebilangan besar tetapan dapat disesuaikan melalui Aplikasi Kamera Logitech, muat turun yang berasingan. Pita juga serasi C922 yang sangat baik dengan aplikasi pengganti latar belakang, ChromaCam. Secara keseluruhan, Logitech C920 melaksanakan tugas utamanya dengan sangat baik dan tidak akan merosakkan.

Untuk streamer, C922 adalah kamera web serba boleh yang akan membantu menjadikan anda kelihatan terbaik ketika live streaming.

 

3. RAZER KIYO

Sumber photo : Google
Resolusi paparan :
1080p |  Resolusi rakaman : 1080p 30fps, 720p 60fps |  Sudut pandangan : 90 degrees |  Kelebihan : Built-in ring light

Lampu cincin sangat berguna untuk cahaya rendah
+
Kualiti gambar yang terbaik

Razer Kiyo memiliki lampu cincin yang dipasang dengan tepat, menjadikannya sesuai untuk semua keadaan pencahayaan, bahkan hitam pekat. Sekiranya anda suka streaming permainan seram dalam kegelapan, maka Kiyo adalah kamera web untuk anda.Sensor 1080p Kiyo menawarkan ketajaman yang sangat baik dan menangkap banyak perincian. Autofokus cepat, dan keseimbangan putihnya juga tepat. Apabila pencahayaannya bagus, ia dapat membantu menambahkan gambaran yang jelas pada gambar anda. Namun, semua perkara dipertimbangkan, Razer Kiyo masih mempunyai kualiti gambar yang sangat baik . Lampu cincin terpasang untuk menambahkan prestasinya dan menjadikannya ia sebagai mahkota kamera web paling serba boleh.

 

© 2020, syahrizal. All rights reserved.

Close Menu